Хората, които са имунизирани с ваксините на „Пфайзер“/„Бионтех“ и „Модерна“

...
Хората, които са имунизирани с ваксините на „Пфайзер“/„Бионтех“ и „Модерна“
Коментари Харесай

Имунизираните с „Пфайзер“ и „Модерна“ не разпространяват COVID-19, сочи проучване

Хората, които са ваксинирани с имунизациите на „ Пфайзер “/„ Бионтех “ и „ Модерна “ не популяризират COVID-19,, извършено от Центъра за заразни и паразитни заболявания на Съединените щати.

За задачата са проследени съвсем 4000 здравни служащи и чиновници на първа линия, които са с най-голям риск от болест. Те са от общо осем обитаеми места в Съединени американски щати.

След слагането на първата доза от иРНК имунизациите, рискът от зараза на хората паднал с 80%, а след слагане на втората доза – до 90%. „ Без зараза, без заболяване, хората не могат да разпространят вируса “, показва доктор Рошел Валенски, шеф на Центъра.

Тези резултати са съвсем идентични с резултатите, показани от фирмите производителки при клиничните изпитвания на препаратите. Тогава и двете ваксини демонстрираха към 95% резултатност.

Това е първото изследване, извършено измежду възрастни имунизирани чиновници на първа линия. „ Тези резултати дават вяра на милиони американци, които към този момент са се ваксинирали, както и за тези, на които занапред следва да се ваксинират “, показва Валенски.

Въпреки това от Центъра за заразни и паразитни заболявания на Съединени американски щати към момента не са трансформирали рекомендациите си към имунизираните хора, които към момента би трябвало да носят маски и да съблюдават физическа отдалеченост.

Повече от 142 милиона американци са имунизирани с „ Модерна “ и „ Пфайзер “, сочат данните към 30 март.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР