Хората, които работят в мините и ТЕЦ-овете трябва да знаят,

...
Хората, които работят в мините и ТЕЦ-овете трябва да знаят,
Коментари Харесай

Василев към миньорите: Това, което е било до момента, няма как да продължи

Хората, които работят в мините и ТЕЦ-овете би трябвало да знаят, че тяхната специалност има бъдеще до 2038 година и е със затихващи функционалности. Така финансовият министър Асен Василев се обърна към миньорите от студиото на „ 120 минути “ по bTV.

„ Това, което бих им споделил е, че това, което е било досега, няма по какъв начин да продължи, и не тъй като държавното управление, а пазарът постанова ограничавания “, съобщи той.

„ Няма по какъв начин токът да е конкурентоспособен, той би бил в случай че е студено и няма други производства. Тяхната специалност има бъдеще до 2038 година със затихващи функционалности и че би трябвало да стартираме един равномерен преход редом с това, а не да чакаме до последния миг и да си мислим, че с магическа пръчка от през днешния ден за на следващия ден всичко ще стане “, изясни още Василев.

Той изясни, че Никой няма да направи съвършена стратегия, само че е значимо да има няколко стълба и заключи какви би трябвало да са те:

Ако си загубиш работата – би трябвало да имаш обществен пакет да си стъпиш на краката. Това се случва в Европа. Там е 24 заплати при нас се договарят 36.

Вторият дирек се подкрепят бизнеси, които желаят да влязат да работят,

„ В тези райони има извънредно доста опция за произвеждане на зелена сила, да се провеждат по-лесно,

Голяма част тези хора ще продължат да работят, тъй като дори в деня, в който мината създаде последния звук въглища - имаме най-малко 10 години работа по зариването и подготвянето, с цел да няма екологична злополука в този регион. Така че там да може да стане отново обикновено за строителство, за вложения “, съобщи Василев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР