Хората, които преди това са срещали други коронавируси, могат да

...
Хората, които преди това са срещали други коронавируси, могат да
Коментари Харесай

Срещи с други коронавируси могат да предизвикат имунитет и срещу причинителя на COVID-19?

" Хората, които преди този момент са срещали други коронавируси, могат да имат имунитет против новия ковид . Това твърди Кристиан Дростен, вирусолог в клиниката " Шарите " в Берлин, разкри в ефира на NDR особеностите на появяването на имунитет към COVID-19, заяви " Московский Комсомолец ".
Според лекаря Т-клетки от имунната система са тествани за тяхната реактивност към COVID-19. Освен това е извършено изследване на категория пациенти, които не са оживели от заболяването, добавя организация Фокус.
" Установено е, че 34% от пациентите са имали реактивни Т-клетки, макар че в никакъв случай не са имали контакт със SARS-CoV-2 ", описа Дростен.
Както сподели вирусологът, проучванията, които той загатна в лабораторията на клиниката, демонстрират, че някои коронавируси, причиняващи нормални " настинки ", имат " сходни места " с новия тип ковид . В допълнение, както изясни Дростен, те могат да подтикват Т клетките, които " до известна степен " се опълчват както на коронавирусите, причиняващи както елементарните настинки, по този начин и COVID-19.
Дростен също по този начин съобщи, че има доста много безсимптомни случаи на болестта, което може да се изясни с съществуването на имунитет в избрана част от популацията, зародил заради болестта от други типове коронавируси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР