Хората, които нямат достъп до ChatGPT заради китайската защита, използват

...
Хората, които нямат достъп до ChatGPT заради китайската защита, използват
Коментари Харесай

Ученици в Китай използват ChatGPT, за да имат по-добри резултати в училище

Хората, които нямат достъп до ChatGPT поради китайската отбрана, употребяват приложението WeChat, което ги таксува по един юан (0,15 щатски долара) на въпрос.

Теодора Александрова преди 8 секунди 0 Сподели

Най-четени

ТелефониЕмил Василев - 20:56 | 11.03.2023

Nokia Magic Max: Nokia е на път да си върне короната с този флагмански смартфон… Ако е същински

IT НовиниДаниел Маринов - 17:34 | 11.03.2023

Как военните в Съединени американски щати създадоха пушка, която предизвиква краткотрайна слепота

ХардуерДаниел Десподов - 17:20 | 11.03.2023

Нов чип преобразува непрекъснатия ток в изменчив без трансформатори и изправителни мостове

Теодора Александроваhttps://www.kaldata.com/

Ученици от Китай заобикалят националната отбрана “Great Firewall ”, като употребяват ChatGPT от OpenAI, с цел да завършат по-бързо дилемите си за учебно заведение.

Учениците употребяват чатбота, с цел да пишат съчинения по литературни творби и да упражняват езиковите си умения, показват от AFP.

„ Майка ми оставаше до късно, до момента в който не напиша всички домашни и непрестанно се карахме “, споделя Естер Чен пред AFP, 11-годишна ученичка. „ Сега ChatGPT ми оказва помощ да свърша дилемите си доста по-бързо “, споделя тя.

Естер прибавя, че чатботът редуцира на половина времето за писане на домашни, а сестра ѝ Никол го употребява, с цел да учи британски. Естер, която учи в Шънджън, огромен град в Южен Китай, споделя, че е отделяла сред четири и пет часа дневно за домашните си.

Уанг Джингджинг, майката на Естер, споделя, че е спокойна. Майката още прибавя, че следи деликатно дъщерите си за плагиатство.

„ Използваме VPN от години, Момичетата обичат да четат от доста разнообразни източници “, споделя тя пред AFP.

Учителят в Пекин, Тим Уолъс, счита, че главният спор към ChatGPT е дали чатботът да бъде позволен в класните стаи или не.

„ Учителите употребяват инструмента, с цел да генерират персонализирани проекти за уроци за няколко секунди “, споделя той. „ Не можем да кажем на учениците, че е неразрешено, в случай че самите ние го използваме “.

ChatGPT и Китай

ChatGPT към момента е същински шлагер в интернет и взриви технологиите за изкуствен интелект със способността си да написа есета, стихотворения и кодове за няколко секунди. Потребителите могат да купят американски номер от снабдител единствено са 5,5 юана ($0,8), до момента в който индийски номер коства по-малко от един юан.

И въпреки всичко за потребителите, които не могат да избегнат отбраната, могат да открият известния ChatGPT посредством приложението WeChat, което таксува по един юан ($0,15) за всеки въпрос.

Китайските медии предишния месец оповестиха, че основни цифрови бизнеси, даже Tencent и съперниците Ant Group, са били принудени да лимитират достъпа до ChatGPT в платформите си, а държавните медии дефинират това като средство за разпространение на „ задгранична политическа агитация “.

Много китайски софтуерни компании като Baidu, Alibaba и JD.com оповестиха, че работят върху чатботове съперници на ChatGPT, споделя се още в репортажа на AFP.

Китай обаче към този момент все по-често афишира желанието си да предприеме съществени дейности и да вкара нови разпореждания, които засягат изкуствения разсъдък.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР