Умният асистент на ОББ, Кейт, спечели първа награда в категория

...
Умният асистент на ОББ, Кейт, спечели първа награда в категория
Коментари Харесай

Кейт пребори конкуренцията на Digitalk&A1 Awards 24

Умният помощник на ОББ, Кейт, завоюва първа премия в категория „ Вътрешни решения “ в състезанието Digitalk&A1 Awards 24. Той се състезава с 44 плана в областта на цифровите нововъведения, които тазгодишното издание на влиятелния конкурс събра, а на финала се пребори за премията в категорията с плановете на други две банки.

Кейт е личен цифров помощник в мобилното приложение ОББ Мобайл, който трансформира напълно модела на банково обслужване на клиентите. Разработен посредством модерни AI технологии, той дава 24/7 персонализирано обслужване в цифрова среда, посредством непрекъснато самообучаващ се изкуствен интелект и потребление на данни.

Кейт е общ помощник за фирмите от KBC Груп, като България е първата страна, след Белгия, в която е въведен и „ теоретичен “ да приказва на локален език. Работата по плана започва през май 2021 година Официално стартира да обслужва клиентите на банката през февруари 2022 година, като бързо печели известност и две години по-късно притегля 84% от потребителите на мобилното банкиране на ОББ, а броят на диалозите с цифровия помощник доближава 2 800 000.

„ Всеки клиент, който влиза в ОББ Мобайл, може да употребява нейните услуги 24/7. Кейт е цифрова версия на потребителско преживяване в банков клон, където ви посреща чиновник, подготвен да отговори на вашите въпроси. Банката има цялостен надзор върху качеството и пълнотата на предоставените отговори, и непрекъснато усъвършенства автономността на цифровия помощник. “, споделя Татяна Иванова, изпълнителен шеф „ Дигитализация, данни и интервенции “ на ОББ и иновационен водач на KBC Group в България.

Според Елена Насалевска, общоприет управител „ Дигитални канали и Кейт “, която одобри влиятелното отличие от името на ОББ- Кейт е самодейна, персонализирана и самостоятелна, като в огромна част от обстановките, клиентът може да получи мечтаната услуга напълно в границите на един диалог:„ Асистентът се развива от дребен екип висококвалифицирани експерти и изцяло автоматизиран развой на оптимална инфраструктура “.  

Вече две години Кейт улеснява клиентите на банката в намирането на подобаващата цифрова услуга в мобилно банкиране на ОББ. Дигиталният помощник е добър асистент както в нормални обстановки, по този начин и при по-сложни проблеми. С негова помощ, да вземем за пример, клиентът може да блокира картата си, в случай че я загуби, да види преглед на своите доходи и разноски и други

Кейт непрекъснато се развива, образова и прибавя нови функционалности. В края на 2022 година тя проговаря с човешки глас. От 2023 година цифровият помощник е наличен и за бизнес клиентите на банката. С времето придобива от ден на ден умения да бъде самодеен към клиентите – Кейт може да им предложи разнообразни типове банкови, застрахователни, пенсионно осигурителни и капиталови артикули, пътническа застраховка, директно преди пътешестване и други Кейт осведоми и за значими събития като изтичаща годност на карта, е-винетка или застраховка, чакаща за заплащане битова сметка, самостоятелни и промоционални предложения.

„ В момента работим за това Кейт да може да прави избрани интервенции по напътствие на клиента. Съвсем скоро ОББ ще предложи за първи път на нашия пазар заплащания, основани напълно на гласови указания. Така ще спестим усилието да се попълнят реквизитите на платежното разпореждане, като за това ще се погрижи неговият личен Кейт. “ – обрисува пътя на развиване на цифровия помощник иновационият водач на KBC Груп в България.

„ Стратегическата ни цел е Кейт да сплоти всички канали в един, задавайки визията на цифровото банкиране на бъдещето – нов суперканал, който да комбинира директни и цялостни процеси по реализиране на продажби, потребителско обслужване и консултиране в другите моменти на потребителската пътека “, прибавя Елена Насалевска.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР