Хората, които хранят бездомни кучета край блокове или на други

...
Хората, които хранят бездомни кучета край блокове или на други
Коментари Харесай

Задължават зоолюбителите в Пазарджишко да регистрират бездомните кучета, които хранят

Хората, които хранят бездомни кучета край блокове или на други публични места в Пазарджишко, ще бъдат задължени да ги записват, кастрират, имунизират и обезпаразитяват, както и да им заплащат такса като за домашни любимци.

Това гласи нова разпоредба за развъждането на животни, готова от общината и оповестена за публично разискване. Така отсега нататък зоолюбителите, които се грижат за улични кучета, ще би трябвало да заявяват това в общината и да поемат ред задължения.

Включително да не позволяват разнасяне на болести, нападателно държание на питомците си към хора или други четириноги, както и безконтролното им размножаване. Ще бъдат освобождавани от такса, в случай че ги кастрират.

По-строги правила се вкарват и за притежателите на домашни любимци. Мнозина разхождат кучета по улиците на града, само че по данни на общината за 2017 година записаните са едвам 65, за 2018-та - 114, а за тази година - единствено 21, а срокът за това изтече на 31 март.

Редица условия са сложени и при развъждането на добитък и птици, като съгласно местоположението на парцела има ограничавания и за техния брой. Има и възбрана да се отглеждат селскостопански животни като домашни любимци.

За неспазване на наредбата са планувани санкции, най-малките от които са 50 лв., а най-големите - 4 000 лв.. Те ще се постановат при повторност на нарушаванията. Текстовете в документа са съобразени с Националната стратегия за преодоляване на безстопанствените кучета, която е в действие от 14 март тази година, сочи в претекстовете си кметът Тодор Попов.

До 15 май се одобряват оферти за промени или допълнения.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР