Хората като Антонио Милошоски в Македония продават паметта на своите

...
Хората като Антонио Милошоски в Македония продават паметта на своите
Коментари Харесай

Джамбазки: Хората като Антонио Милошоски продават паметта на своите предци

Хората като Антонио Милошоски в Македония продават паметта на своите предшественици. Това разяснява за „ Фокус “ Ангел Джамбазки, евродепутат от Европейски консерватори и реформисти и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване. Според Джамбазки „ извънредно срамно, подло и предателско “ е хора като Антонио Милошоски, които са заявявали себе си като същински българи, да настояват, че братя Миладинови не са българи.
„ Аз имам религия на казаното от Милошоски от времената, когато го водех на гроба на Тодор Александров. Това значи, че през днешния ден е предал паметта на своите предшественици. Той е продал паметта на непозната идея, на идея, против която неговите предшественици са се борили. Има исторически действителности. Македонската държавност обособена история има след 1944-1945 година и ние не я оспорваме.
До 1944-1945 историята на българския народ в Македония е ясна и еднопосочна. Възрожденците на територията на днешна Македония, възрожденците в Османската империя ясно и недвусмислено са заявили, че са българи. Това не е идологическа промяна, а е изменничество против някакви облаги. Тези изказвания повтарят извънредно тезата на Белград за съществуването на обособени нации и обособени истории “, сподели още Ангел Джамбазки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР