Хората, както и бозайниците, мастурбират от мига, в който са

...
Хората, както и бозайниците, мастурбират от мига, в който са
Коментари Харесай

Ето 20 любопитни факта за мастурбацията

Хората, както и бозайниците, мастурбират от мига, в който са разкрили, че могат да се допират сами. Но една такава дълга история крие в себе си стотици любопитни обстоятелства.

1. Дилдото е доста по-старо от сексшопа
Първото известно на историците дилдо датира чак до палеолита. Древните египтяни също са имали фалосовидни предмети от камък и дърво, които употребявали за навлизане. Древните гърци пък ги доусъвършенствали и изобретили целенасочени предмети за облекчаване, които наричали „ олисбос “.

2. Мастурбацията прави индивидът самостоятелен и благополучен - което, исторически, не е било доста угодно
Някои хора в предишното са полагали невероятни старания, с цел да втълпят виновност в мозъците на тези, които се любуват на мастурбацията. "Onania ", книга написана от Джон Мартен през 18-ти век, е първата в света оповестена книга за мастурбацията. Алтернативното ѝ заглавие – „ Ужасният грях на себезамърсението и всички пагубни последици за двата пола “ може би ще ви дадат съществена визия за това какво написа в нея.

3. Всички мастурбират - и хора, и животни!
Мастурбацията е необятно публикувана в животинския свят. Приматите и лъвовете употребяват предните си крака, прилепите употребяват краката си, моржовете – перките си, бабуините употребяват опашките си, а доста други типове животни (елени, коне, птици и делфини) търкат гениталиите си против каквото намерят за задоволително комфортно. Слоновете пък употребявали хоботите си, с цел да се задоволяват взаимно!

4. Апетитът идва с яденето - безусловно.
През 1829 година бил изобретен „ Грахамовият крекер “ – бисквита, която била част от диетата на Грахам. Една от теориите била, че тази бисквита оказва помощ да се потискат „ нездравословни стремежи “ посредством безвкусни храни – в това число и половия вкус. За какво ни е прекрасен живот въобще, нали?

5. Скъпи, докторът ми го предписа...
Първият вибратор бил изобретен през 1869 година от Джордж Тейлър. Тогава, несъмнено, уредът не бил възприеман като секс играчка, а като „ медицински инструмент “ предопределен да лекува дамите от „ хистерия “ – непознатата дотогава женска възбуденост.

6. Ще те схрускам!
През 1907 година, една от най-популярните марки за зърнени закуски – Kellogg's Corn Flakes, решила да направи рекламна акция, в която давала безвъзмездна кутия на всяка жена, която намигнела на продавача в магазина. Причината за това? Предишните им реклами твърдели, че зърнените закуски намаляват либидото и стопират мастурбацията, само че незабавно откакто тези хрумвания излезли от мода, компанията трябвало някак да избави имиджа си.

7. Задоволяване на...търсенето!
Електрическите вибратори стават налични за потребителите от 1900 година насам, откакто станало ясно, че са лесни за прилагане и хората ги харесват. И добре, че е станало по този начин! Представете си през днешния ден, да отидете при персоналния си доктор за направление и да си запишете час за една бърза сесия с вибратора...

8. Минута за малко просвета
Основателят на марката Good Vibrations събирал антични секс играчки в продължение на години. По-късно решил да отвори музей на античните вибратори Antique Vibrator Museum в Сан Франциско, който през днешния ден се води от куратора и сексолог Карол Куийн. В музея могат да се видят вибратори от 1800 до 1970 година, които са принадлежали на стотици "просветени " пра-пра-баби и пра-пра-дядовци.

9. Сексът е бил по-полезен от въглехидратите
Рейчъл Мейн, създател на книгата „ Технологията на оргазма “, написа, че през 1917 година в американските домове имало повече вибратори, в сравнение с тостери.

10. Отдавна не сме виждали подобен в Холивуд...
Първата поява на вибратор във филм е в „ Насладата на вдовицата “ през 1920 година Киното към момента е много свенливо по този въпрос...

11. Защо да шикалкавим...
В 50-те години на 20 век вибраторите били наричани по какъв начин ли не, единствено и единствено да не се каже защо се употребяват. „ Електрически масажори “, „ уреди за намаляване “, „ масажори за разкрасяване “ и други избрания, посредством които можели да се появяват с реклами в женските списания. В днешно време, даже интернет медиите си остават все по този начин консервативни...

12. Мъжете са от Марс, вибраторите - от Сексшопа
През 1974 година вибраторът е разгласен за уреда, който може да донесе оптимално мощна стимулация.

13. Take my money, honey bunny
1981 година е годината, в която продажбите на вибратори за 12 месеца в Съединени американски щати акумулират $13 милиона $.

14. Кой по-рано, кой по-късно
Проучване открива, че 53% от мъжете и 25% от дамите мастурбират за пръв път сред 11 и 13 година

15. Урок по това по какъв начин да обичаш себе си
През 1994 година доктор Жоселин Елдърс декларира, че мастурбацията е една от най-безопасните форми на полово облекчаване и че съгласно нея би трябвало да се дават уроци в часовете по сексология. Принудена е да подаде оставка съвсем незабавно, което на собствен ред става мотив да се появи и международният месец на мастурбацията.

16. Всеки месец ще бъде май
Май, 1995г. – За пръв път се чества „ месец на мастурбацията “, проведен от Good Vibrations. Той е основан в поддръжка на доктор Жоселин Елдърс, която бива уволнена тъй като предлага мастурбацията да влезе в материала за образование в часовете по сексология. Целта на месеца на мастурбацията е да покаже на всички, че тя е безвредна, здравословна, безвъзмездна, приемлива и оказва помощ на хората да се опознаят!

17. Зайченцето бяло...
Знаменитият „ вибратор-заек “ се появява в епизод на Сексът и Градът през 1998г. - “The Turtle and the Hare”. Продажбите скачат до тавана и от този момент това е един от най-обичаните типове вибратори!

18. Още малко просвета...
През 1999 година излиза книга, която изследва основаването на вибратора. Нейното име е "The Technology of Orgasm: “Hysteria,” the Vibrator, and Women’s Sexual Satisfaction " от Рейчъл Мейн.

19. Защото е потребно!
Австралийско изследване през 2003 година открива, че мъже, които еякулират повече от 5 пъти седмично, понижават рисковете си от рак на простатата.

20. Защото е още по-полезно!
Мастурбацията разрешава на тялото да освободи микс от хормони на щастието като окситоцин и допамин, които повдигат духа, насладата и задействат датчиците за „ получена премия “ в мозъка. Това усъвършенства съня, понижава кръвното налягане, освобождава от напрежението, отпуска мускулите и изцяло усъвършенства здравето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР