Хората искат да отслабнат по много причини: здраве, спортни постижения,

...
Хората искат да отслабнат по много причини: здраве, спортни постижения,
Коментари Харесай

Къде отслабваме най-бързо, когато сме да диета?

Хората желаят да отслабнат по доста аргументи: здраве, спортни достижения, външен тип, предпочитание да бъдат в крайник с децата или внуците. Но къде тъкмо тежестта ще падне първо е мощно самостоятелно. Има малко просвета, която да допуска, че всички хора отслабват първо в избрани области.

Виждането на резултати в целева зона на тялото може да бъде мотивиращо, само че можете ли да предвидите (или още по-добре да повлияете) къде е евентуално първо да отслабнете? Вероятно не. Ето какво знаем за науката за разпределението на тежестта и районната загуба на тегло. Ролята на генетиката Генетичните фактори значително дефинират къде се разпределят мазнините в тялото ви.

Генетичният разбор демонстрира, че връзката сред гените и разпределението на телесните мазнини е по-силна при дамите, в сравнение с при мъжете. Например, в случай че хората във вашето семейство са склонни да натрупват тегло в бедрата и бедрата, вие също може да напълнеете там.

Проучванията демонстрират, че генетичните фактори също въздействат върху загубата на тегло. Например, в случай че диетите с високо наличие на протеини и фибри са склонни да работят за вашите родители, има огромен късмет те да работят и за вас.

Провеждат се проучвания, с цел да се открие тъкмо по какъв начин генетиката може да помогне на здравните експерти да персонализират стратегиите за намаляване. 

Ролята на вашия пол 

Където губите най-вече тегло може да има нещо общо с вашия пол. В едно огромно международно изследване, включващо повече от 2500 души, участниците мъже са склонни да съблюдават по-малко нискокалорична диета, само че въпреки всичко са изгубили малко повече тегло от участниците дами.

Ролята на възрастта 

Ако сте губили тегло преди, може би към този момент знаете къде тялото ви е склонно да демонстрира загуба на тегло първо.

За някои хора първата забележима смяна може да е в талията. За други гърдите или лицето са първите, които демонстрират смяна. Това, където първо наддавате или отслабвате, евентуално ще се промени с придвижване на възрастта. Както мъжете на междинна възраст, по този начин и дамите в постменопауза са склонни да натрупат тегло към междинните си елементи. 

Проучванията демонстрират, че за дами в постменопауза прибавянето на извършения към здравословна диета е от основно значение за загубата на коремни мазнини. Правят ли упражненията разлика в това къде първо отслабвате Повечето от научните доказателства сочат, че не можете да се насочите към съответно място, с цел да отслабнете, даже в случай че концентрирате напъните си за извършения в тази зона.

Няма доказателства, които да допускат, че можете да употребявате извършения, с цел да насочите къде първо губите мазнини по тялото си. 

Но упражненията могат да подобрят: 

здраве на сърцето мозъчна функция физическа сила спортна издръжливост общи цели за отслабване 

Защо има значение къде отслабвате 

Многобройни изследвания потвърдиха, че спомагателната тежест към междинната част има по-лоши последствия за здравето от спомагателната тежест към ханша и бедрата. 

Допълнителното тегло към талията - изключително дълбоките висцерални мазнини, които обгръщат органите - покачва риска от развиване на диабет и сърдечно-съдови проблеми, като инфаркт и инсулт. 

Как да се отърва от висцералната мазнина 

Въпреки че не е наложително да можете да видите загуба на висцерална лой, въпреки всичко е значимо да я управлявате, защото може да навреди на вашето здраве. Изследванията демонстрират, че следните хранителни проекти могат да оказват помощ за понижаване или ръководство на равнищата на висцерални мазнини: диета с невисок гликемичен показател диета с високо наличие на растителни или скотски протеини порционирани ястия богата на зеленчуци диета диети с ниско наличие на захар и алкохол

Установено е също, че упражненията оказват помощ за понижаване на висцералните мазнини, изключително извършения с висок интензитет като тичане. 

Къде в действителност отива теглото 

Вашето тяло разгражда мастните кафези, когато отслабвате. Той употребява силата в тези кафези, с цел да зарежда равнищата ви на интензивност и да поддържа тялото ви топло.

След като мастните кафези се метаболизират, страничните артикули напущат тялото ви в пот, урина или въглероден диоксид, когато издишате. Добре е да губите дребни количества тегло за по-дълъг интервал от време. И в действителност това е за предпочитане. Повечето лекари са съгласни, че загубата на към 1 до 2 кг на седмица е идеална за устойчива загуба на тегло. По-бързата загуба на тегло е малко евентуално да продължи, тъй като е по-трудно да се поддържа в дълготраен проект.

Къде ще отслабнете първо се дефинира значително от генетични фактори. Точно както тялото ви е програмирано да наддава на тегло в избрани области, то също е програмирано да отслабва в избрани области. Вашият пол, възраст и хормони също играят значима роля за това къде и какъв брой бързо отслабвате. Повечето проучвания демонстрират, че не е допустимо да се насочат избрани области за загуба на мазнини. 

Проучванията обаче демонстрират, че няколко тактики са ефикасни за понижаване на количеството на коремните висцерални мазнини. Яденето на доста постни протеини и зеленчуци, упражненията по-често и ограничението на приема на въглехидрати, алкохол и захар ще ви оказват помощ. 

Може да не сте в положение да предвидите кои елементи от тялото ви ще отслабнат първи, само че можете да измененията диетата и навиците си за извършения, тъй че цялото ви тяло да се възползва от по-здравословния метод на живот, написа actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР