Хората идват в живота ни и излизат от него на

...
Хората идват в живота ни и излизат от него на
Коментари Харесай

Пет съвета как да спрете да се сравнявате с другите

Хората идват в живота ни и излизат от него на разнообразни стадии от житейския ни път. Всички започваме пътуванията си в разнообразни точки, приключваме ги в такива и постоянно пътищата ни поемат по обособени направления. Защо тогава би трябвало да се съпоставяме с другите? В последна сметка не участваме в едно и също съревнование.

За да се усещаме душевен и прочувствено здрави, е значимо да се освободим от клопката на сравнението. Сигурни сме, че никой от нас не желае да изпита чувство за незначителност и подценяване. И по този начин, какво можем да създадем? Ето пет елементарни хрумвания, с цел да станете по-добри в казването на НЕ на заболяването съпоставяне:

Определете какво значи триумфът за вас.

Ако определим личната си формулировка за триумф, броят на сравненията ще бъде доста понижен. Например, в случай че за вас да сте сполучливи значи да имате крепко семейство и да отглеждате щастливи деца, няма от какво да се тормозим за процъфтяващия бизнес на някой различен, нали?

Открийте личните си мощни страни.

Осъзнаването на нашите мощни страни ще помогне за свеждане до най-малко на наклонността да съпоставяме нашите недостатъци със мощните черти на други хора. Ще ви дадем и образец. Великият физик Алберт Айнщайн се е провалил на изпитите си по френски език. За благополучие той не е разрешил на този неуспех да го предопределя, защото е бил наясно, че мощните му страни са другаде. Последвайте образеца му.

Помислете за огромната картина.

Всеки път, когато откриете, че влизате в режим на съпоставяне (което неизбежно ще се случи в даден миг, ние въпреки всичко сме хора), просто си напомнете, че в живота на човек постоянно има освен това от това, което виждате или чувате. Не позволявайте да надникнете през дребен прозорец в нечий живот и това да докара до самосъжаление или отчаяние от целия ви живот. Никога не знаете какво е коствало на другия, с цел да стигне дотук, тъй че не съжалявайте, че не сте на мястото му.

Винаги бъдете възпитаник.

Развийте философията на „ непрестанно учене “. Ако постоянно мислите за себе си като за възпитаник, който има още доста да научи в живота, става по-лесно да мислите по какъв начин да си сътрудничите с близките за реализиране на задачите си, а не да бъдете техни съперници. Ако мислите за себе си като за художник, който към момента рисува своя шедьовър, може да не се изкушите да се чувствате непълноценни, когато гледате картини на други хора, тъй като работата ви към момента не е свършена.

Фокусирайте се върху дребните триумфи.

Когато започнете да усещате, че сравненията ви превземат, заемете се с дребен план, който можете да завършите за относително малко време и да се справите добре. Може да е нещо, което може би сте отлагали от дълго време. Например, да приемем, че сте почнали нов онлайн бизнес и към този момент се чувствате неудовлетворени от неналичието на прогрес. Може би има сътрудници във вашата промишленост, които са на сходен стадий от бизнес цикъла, само че наподобява им се получава доста повече. Вместо да оставяте това да ви разочарова, какво ще кажете да се концентрирайте върху нещо малко – като писане на блог или подкаст? Изпълнението на тази съответна задача може да помогне за покачване на настроението ви.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР