Хората често забравят, че са преходни създания. Живеем, за да

...
Хората често забравят, че са преходни създания. Живеем, за да
Коментари Харесай

Компания в Аризова обещава “безсмъртие”. Замразява тежко болни

Хората постоянно не помнят, че са преходни създания. Живеем, с цел да имаме колкото се може повече и колкото се може по-дълго, като че ли вечността ни е в забрадка вързана. Цели култури стъпват върху философията на консуматорството. Върху желанието ни животът да продължи оптимално дълго се развива медицината, появяват се медикаментите. Повяват се концепциите за безсмъртието, които се вплитат във фантастични сюжети на романи, филми, сериали… Е, наподобява човечеството не е толкоз надалеч от постигането на заветната си цел, колкото някой може би си мислим.

 

Времето и гибелта са " на пауза " за някои хора в Аризона. В резервоари, цялостни с течен азот, лежат телата на 199 души, които са избрали да бъдат криоконсервирани - развой, при който органите, клетките, тъканите и всевъзможни други биологични структури, податливи на увреждане, се резервират посредством изстудяване до доста ниски температури. Целта им е да бъдат съживени в бъдеще, когато науката е надхвърлила днешните си качества, пишат от организация " Ройтерс ".  

Много от " пациентите “, както ги назовава Alcor Life Extension Foundation, са били неизлечимо заболели от рак, АЛС (Амиотрофична латерална склероза) или други болести, за които към момента няма актуален лек. 

 

Материн Наоваратпонг, тайландско момиче с рак на мозъка, е най-младият човек, който е бил криоконсервиран на 2-годишна възраст през 2015 година от Alcor - организация с нестопанска цел, която твърди, че е международен водач в криониката. Пионерът на биткойн Хал Фини, различен пациент на Alcor, чието тяло е криоконсервирано след гибелта му през 2014 година поради АЛС.

 

Процесът на криоконсервация стартира, откакто обещано лице бъде законно оповестено за мъртво. Кръвта и другите течности се отстраняват от тялото на пациента и се заменят с химикали, предопределени да предотвратят образуването на увреждащи ледени кристали. Витрифицирани при извънредно ниски температури, пациентите на Alcor по-късно се слагат в резервоари в оборудването в Аризона " за толкоз време, колкото е належащо на технологията да навакса изоставането “.

 

Минималната цена е 200 000 $ за тяло и 80 000 $ единствено за мозъка. Повечето от съвсем 1400 живи " членове “ на Alcor заплащат, като вършат компанията бенефициент на животозастрахователни полици, равни на цената.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР