Хората би трябвало да са по-сложни организми, но и повърхностен

...
Хората би трябвало да са по-сложни организми, но и повърхностен
Коментари Харесай

Стига бойковщини! Дръжте се нормално, не като мушици

Хората би трябвало да са по-сложни организми, само че и лекомислен взор демонстрира, че са съвсем като мушиците. Да вземем служебния министър председател Стефан Янев. Беше на срещата на водачите в границите на 26-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата в Глазгоу. И на часа във фейсбук цъфнаха негови фотоси: усмихнат до уши паралелно до Джо Байдън. Следващата: до Борис Джонсън…

Събитието безспорно е значимо, за него се писа и ще се написа. Но в случай че не беше Янев, там щеше да е различен, заемащ този пост. Още не сме се отърсили от срама поради фрагментите с Борисов, който се присламчва до някой непознат водач, награбва го по роднински, а Севда тв запечатва „ историческия миг “ и ни го сервира в мрежата. Помните ли по какъв начин нашият херой въртеше крана-менте на Турски поток, застанал почтително до Путин и Ердоган. Унижение на цялата нация.

Това са протоколни мероприятия. Снимали сте се – снимали, закачете си фотографиите в хола, в гостната на село, в спалнята в случай че щете, в кабинета, в случай че имате подобен, само че не ни ги навирайте в очите. Комплексите са си ваши, избивайте си ги, само че не на наш тил.

Янев финален ни „ зарадва “, само че като него и Борисов са доста. Кръжат във и към властта като мушици над изгнили круши и си чешат егото. Ние да ръкопляскаме и да се просълзим ли?

А в страната, ей по този начин апропо, вилнее коронавирус като чума, цените хвърчат в космоса, митинги се застъпват, лечебните заведения задръстени, корупция на всички места, няма дърва за печките по селата, мафията се готви за реваншизъм, какъвто не сме сънували, мъничка повреда с газопровода… Не ни е до нарцисизма на властниците, разберете. Снимките през днешния ден ги има, а на следващия ден са минало – като плодовите мушици. Свършеното остава. Така мери историята.

Емил Азар

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР