Хора, живеещи в района, съобщиха за прекъсване на интернет връзката

...
Хора, живеещи в района, съобщиха за прекъсване на интернет връзката
Коментари Харесай

Израелски танкове отново влязоха в Газа, обградиха училища с разселени палестинци

Хора, живеещи в региона, оповестиха за спиране на интернет връзката в Бейт Ханун и Джабалия, Северна Газа.

В Бейт Ханун са навлезли танкове и са обкръжили учебни заведения, в които се подслоняват разселени фамилии.

" Окупационните военни заповядаха на всички фамилии, настанени в учебните заведения и околните къщи, към които се бяха насочили танковете, да се изтеглят. Войниците задържаха доста мъже ", описа един от жителите на северната част на Газа пред Ройтерс посредством чат приложение.

Бейт Ханун, където живеят 60 000 души, бе едно от първите места, където навлязоха израелски сухопътни елементи след началото на войната на 7 октомври. Тежките бомбардировки заличиха по-голямата част от града, прочут в миналото като " кошницата с плодовете " поради овощните си градини, отбелязва Ройтерс.

Много фамилии, които след изтеглянето на израелските сили се завърнаха в Бейт Ханун и Джабалия, през днешния ден още веднъж започнаха да се изселват, описаха локални поданици, представени от Българска телеграфна агенция

Палестинските здравни управляващи оповестиха за четирима души убити и няколко ранени при израелски въздушен удар по град Рафах, където са се подслонили повече от половината от 2,3-те милиона поданици на Газа. Хората се приготвят за израелска сухопътна атака.

След шест месеца боеве към момента няма признаци, че договарянията сред Израел и " Хамас ", които се водят с посредничеството на Катар и Египет, ще доведат до преустановяване на огъня в Газа, отбелязва Ройтерс.

Междувременно висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк прикани за нови старания от " всички страни с въздействие ", с цел да се облекчат " ужасяващите " условия в Газа и Западния Бряг, съобщи ДПА.

" Разрешаването на пагубната обстановка, в която са сложени цивилните в Газа, би трябвало да остане приоритет ", сподели говорителката на Тюрк.

Според изказването Израел продължава да попречва вноса и разпределянето на помощи в линията Газа, което е в нарушаване на интернационалното право.

Тюрк настоя израелските заложници, отвлечени през октомври предходната година, да бъдат освободени, както и за преустановяване на огъня в Газа и безграничен достъп на всички филантропични служащи, с цел да се облекчи ситуацията на цивилното население, съобщи Българска телеграфна агенция.

ДПА отбелязва, че офисът по правата на индивида към Организация на обединените нации е получил информация, че израелските въоръжение сили са атакували най-малко 8 джамии през последната седмица по време на празненствата в края на свещения месец рамазан.

" Местата за поклонение за предпазени съгласно законите на войната ", сподели говорителката на Тюрк в изказване.

Германската организация напомня, че на окупираният Западен Бряг палестинците са атакувани постоянно от групи израелски заселници, които нерядко са подкрепяни от военните. След убийството на 14-годишно израелско момче от семейство на заселници, четирима палестинци, в това число дете, са били убити в акт на възмездие.

" Израел като окупираща мощ би трябвало да вземе всички ограничения, с цел да възвърне и обезпечи, доколкото е допустимо, публичния ред и сигурност на окупирания Западен Бряг ", се споделя в изказването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР