Хонконг поема курс към възстановявяне на икономиката си след пандемията.

...
Хонконг поема курс към възстановявяне на икономиката си след пандемията.
Коментари Харесай

Хонконг дава на всеки жител над 18 г. ваучери за 5000 местни долара за пазаруване и услуги

Хонконг поема курс към възстановявяне на стопанската система си след пандемията. Показателен за това е новият бюджет на специфичния регион. Настоящият бюджет има за цел постоянното развиване и общия разцвет на Хонконг и планува продължение на новата процедура за потребителски ваучери за стимулиране на потреблението, съобщи Радио Китай.

Всеки гражданин в Хонконг над 18 години ще получи 5000 хонконгски $ във формата на купони за извършване на покупки и услуги. Чън Маобо, шеф на отдел „ Финанси “ към държавното управление на Хонконг, показа бюджета за финансовата 2023/2034 година пред Законодателния съвет на спецрайона. Това е първият бюджет на настоящето държавно управление след епидемията и възобновяване на обмена с континенталната част на страната и останалия свят. Освен това локалните управляващи ще подхващат редица други ограничения за привличане на повече туристи и в поддръжка на локални предприятия.

Хонконг се пробва да покаже, че градът се завръща на международната сцена, като одобри хазаин на няколко високопоставени събития, в това число интернационална банкова среща на високо ниво и емблематичния шампионат по ръгби седмобой. Градът стартира и акция за завръщане на туристите като даде половин милион самолетни билети, които се разиграват посредством лотария. Тъй като Хонконг не съумя бързо да влезе в крайник с огромна част от останалия свят в премахването на ограниченията на Covid, неговият непосредствен противник Сингапур се възползва от това, като се насочва към хората с високи приходи в Хонконг с нова, гъвкава петгодишна виза. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР