Honda трябва да направят MotoGP мотора си по-лесен за управление

...
Honda трябва да направят MotoGP мотора си по-лесен за управление
Коментари Харесай

Honda трябва да направят MotoGP мотора по-лесен за каране, ако Маркес напусне

Honda би трябвало да създадат MotoGP мотора си по-лесен за ръководство при положение, че Марк Маркес реши да напусне тима при приключването на своя договор, съобщи сателитният водач Кал Кръчлоу. Машината има по-силен мотор от предходната година, а Марк е напът да завоюва петата си купа в кралския клас с Honda през 2018-а.

Според Кръчлоу, който е обвързван директно с конструктора и се занимава с тестванията и развиването на мотора, машината на Honda е най-трудната за ръководство от всички на стартовата решетка.

" Ако след две години Маркес реши, че към този момент не желае да се състезава повече, ще пристигна на негово място различен гений, само че той няма да е в положение да кара този мотор. Смятам, че Honda би трябвало да направи по-неутрален мотор, както Ducati. В един миг Ducati имаха мотор, който можеше да бъде каран единствено от Кейси Стоунър, само че това беше тъй като Кейси можеше да кара всичко. Мисля, че Honda е доста характерен мотор и доста малко хора по света могат да бъдат бързи с него ", разяснява Кръчлоу.
Sweet feelings!#AragonGP @MotoGP pic.twitter.com/dFo9rWtMZE
— Marc Márquez (@marcmarquez93) September 23, 2018
Маркес тества прототипа за сезон 2019 в MotoGP на тест в Италия предишния месец. Кръчлоу добави, че той наподобява на незавършена публикация и Марк не е имало по какъв начин да добие особена визия за него.
  Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР