Honda Jazz винаги е бил автомобилът на практичните. Но не

...
Honda Jazz винаги е бил автомобилът на практичните. Но не
Коментари Харесай

Jazz: зад волана на електрическото бъдеще на Honda

Honda Jazz постоянно е бил автомобилът на практичните. Но не можем да кажем, че новото потомство, което към този момент доближи и България, не е вълнуващо, както сподели разходката ни до Пловдив.

Новият Jazz поставя началото на новата електрическа епоха в моделите на японския колос. Градският автомобил е първият от шестте електрически модела на Honda, които ще излязат на европейския пазар до 2022 година Компанията от Страната на изгряващото слънце към този момент се сбогува с дизела в Европа, а бензинът ще тръгне по същия път по-скоро, в сравнение с чакаме.

Това е първият автомобил на Honda от шестте електрически модела, планувани да излязат на европейския пазар до 2022 година Тогава и дефинитивно ще кажем " довиждане " на моделите с бензинови мотори и механичните скоростни кутии.

За първи път на Стария континент Honda предлага Jazz единствено с хибридно задвижване. Моделът разполага със 109 к.с. и цели 253 Нм въртящ миг, които са задоволителни за ускоряване до 100 км/ч от малко над 9 секунди.

Задвижването се реализира от два мощни електромотора, свързани с 1,5-литров бензинов DOHC i-VTEC, литиево-йонна батерия и усъвършенствана CVT кутия (вариаторна скоростна кутия). Комбинацията дава обещание разход от 4,5 л/100 км по WLTP стандарта и едвам 102 г/км CO2.
 Снимка 487843
Източник:

Хибридното задвижване разрешава напълно съответно ускоряване за градски модел в композиция с невисок разход, като в това време безпроблемно поддържа и магистрални скорости. Високият въртящ миг, дружно с " умната " автоматизирана скоростна кутия, разрешава бързо и безвредно изпреварване и " мързеливо " за водача напредване в града при ниски скорости и тежък трафик сред светофарите.

Jazz предлага три разнообразни режима на задвижване, като автомобилът самичък избира и превключва незабелязано към най-подходящия. В електрическия режим батерията обезпечава напълно нужната сила за задвижващия електромотор. В хибридния моторът с вътрешно горене обезпечава мощ за електромотора-генератор, който на собствен ред се грижи за задвижващия електромотор. При третия режим бензиновият мотор е обвързван непосредствено към колелата.

109 к.с., 253 нМ въртящ миг, ускоряване до 100 км/ч за 9,4 секунди и разход от едвам 4,5 л.

Така при шофиране в града автомобилът употребява или единствено батерията, или превключва на хибриден режим, което обезпечава невисок разход и излъчвания. Данните на компанията демонстрират, че при скорост до 40 км/час Jazz употребява единствено електромотора през 86% от времето. Когато се качите на автомагистралата, работи най-много бензиновият елемент, а при потребност от по-високо ускоряване, се включва и електромоторът. В хибриден режим непотребната мощ от бензиновия мотор също може да послужи за зареждане на батерията посредством електромотора-генератор. Когато автомобилът понижава скоростта, генераторът още веднъж влиза в деяние, като регенерира силата от спирачното изпитание и я натрупа в батерията, показват от Honda.

Honda Jazz е пораснал и въпреки че към момента е елементарен за маневриране и паркиране в натоварения град, той е кадърен и на дълги пътувания по автомагистралата. И може да се похвали със доста понижен звук в купето.
 Снимка 487847
Източник:

Спрямо отиващия си модел, новият има повече място за всички пасажери, изключително за тези на задните седалки, където Jazz предлага водещо в класа пространство за краката - 968 мм.

Комфорт като за автомобил от по-високия клас: Jazz е по-тих, по-просторен и с по-приятни материали в купето

Пространството в кабината не лишава от мястото в багажника, което доближава 298 литра с вдигнати седалки и до 1 199 литра, когато те са свалени. Частично, това се дължи и на патентованата от Honda система " вълшебен седалки ", която разрешава разнообразни конфигурации - повдигането нагоре на долната част на всяка от тях поотделно, или свалянето на облегалките им до приемането на еднакъв товарен под.
 Снимка 487851
Източник:

Спрямо отиващия си модел, новият Jazz несъмнено е доста по-комфортен и на предните седалки. Сядайки за кормилото, там откриваме напълно нов интериор, който обаче резервира философията на компанията за функционалност и деловитост. Използваните меки на досег материали също получават отличен.

Цялата нужна информация водачът получава от нов екран пред кормилото, а инфотеймънт системата разполага с 9-инчов екран в по-високото равнище на съоръжение. Jazz идва и с опция за Android Auto и Apple CarPlay (включително и безжично за iPhone).
 Снимка 487850
Източник:

Системата за развлечение и надзор над автомобила е измежду най-хубавите в класа и предлага всичко належащо, в това число и гласов помощник, който може да дава отговор на по-сложни поръчки.

Jazz поддържа и приложението за телефони My Honda+, в това число отдалечено следене на автомобила посредством GPS и заключване и отключване.

Освен за развлечение, Honda Jazz се хвали и с редица системи за дейна и пасивна сигурност, в това число 10 въздушни възглавници, което няма в нито един различен модел от този клас.

10 въздушни възглавници и още толкоз системи за сигурност

В Jazz са включени и системи за автоматизирано прекъсване при заплаха, в това число и различаване на пешеходци през нощта; предизвестие за овакантяване на пътната лента и помощник за спазването ѝ, който разпознава и дали не се доближавате прекалено много до банкета.

Автомобилът, с изключение на с автопилот, разполага и с образован ограничител на скоростта, който следи знаците и дистанцията по отношение на колите начело.
 Снимка 487852
Източник:

Honda несъмнено изненадва доста прелестно с новия Jazz, който е усъвършенстван във всеки един аспект по отношение на предходния модел. Оценките са високи във всички категории: купето е пространно, ярко и основано с приятни висококачествени материали; хибридната система предлага невисок разход в композиция с положително ускоряване, а самият автомобил е елементарен и прелестен за шофиране и в града, и на автомагистралата. Всичко това обаче си има цена и в този случай тя е най-малко 46 990 лева за базовия модел.
 Снимка 487846
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР