Има риск да загубим 6-8 млрд. лева, безвъзмездно дадени от

...
Има риск да загубим 6-8 млрд. лева, безвъзмездно дадени от
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Политическата линия на ръководството на БСП е шизофренна

" Има риск да загубим 6-8 милиарда лв., безплатно дадени от Европейски Съюз. Мотивите против Истанбулската спогодба са една имитация, има решение на Конституционния съд – никой не може да ни задължи да изпълняваме нещо, на което Конституционен съд е споделил: " Не ". Това съобщи някогашният министър председател на България Сергей Станишев в ефира на NOVANEWS. " Левицата не може да бъде консервативна, тя е за промени. Резултатите на Българска социалистическа партия приказват ясно - те се свиват като шагренова кожа ", добави той.

Относно идните избори и фактът, че той няма да се кандидатира за европарламента, той сподели, че това решение било предстоящо. " Не съм имал илюзии, че освен това управление на Българска социалистическа партия аз няма да бъда в листите. Припомням Ви, че през 2019 година когато бях избран отново за трети път за президент на ПЕС с 83%, водачът на партия, която е член на ПЕС пожела да не бъда в листата. Тогава имаше протест и обориха това решение. Причината да не съм в листата е, че може би първи - 2018 година споделих, че политическата линия на Нинова, изкорубването на Българска социалистическа партия от европейското, е неправилно. Това има своята цена ", сподели някогашният президент на ПЕС.

По думите му планът на Ваня Григорова има заряд, има сила. " Много леви и лявоцентристки гласоподаватели няма да гласоподават, тъй като не виждат за кого ", изясни той и добави, че за него е въпрос на отговорност да се гласоподава на избори. " Аз съм единственият някогашен ръководител на Българска социалистическа партия, който към момента е в партията. Минах през цялата процедура на номинации, знаейки, че няма да бъда номиниран от партията от почитание към хората. В листата има доста хора, които повече прилягат на листата на " Възраждане ", в сравнение с една европейска партия. Политическата линия на управлението на Българска социалистическа партия е шизофренна. Те хем са в Партията на европейските социалисти, хем изясняват какъв брой се разграничават ", сподели Станишев.

Запитан за какво Елена Йончева е предпочела да се яви на изборите за Екологичен потенциал от страна на Движение за права и свободи, той сподели, че всеки има глава на раменете си. " Всеки прави своя избор. Аз одобрявам всеки избор, който човек прави за себе си. Всеки избор има своята цена ", добави Сергей Станишев.

Той даде образец с присъединяване си в конференция в Румъния – политиците там знаят какво вършат. " Ние изглеждаме нелепи в очите на хората ", изясни политикът.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР