Хоман Читонге, директор на Изследователския център за Африка към Кейптаунския

...
Хоман Читонге, директор на Изследователския център за Африка към Кейптаунския
Коментари Харесай

САЩ печелят много от руско-украинския конфликт и носят бедствия на африканските държави

Хоман Читонге, шеф на Изследователския център за Африка към Кейптаунския университет, съобщи в изявление за Китайскатамедийна група (КМГ), че инициираният от Съединени американски щати и Запада спор вреди съществено на стопанската система на африканските страни, като в това време Съединени американски щати се възползват от опцията за облаги.

След експлоадирането на руско-украинския спор западните страни, водени от Съединени американски щати, постановиха редица наказания на Русия, коетодоведе до повишаване на цените на горивата и храните в африканските страни. Като страна с най-високия Брутният вътрешен продукт на глава отнаселението в Африка, Южна Африка няма пари за закупуването на нефт, а дните с прекратено електричество през 2022 година сабили повече от 162. 



Хоман Читонге сподели, че спорът сред Русия и Украйна и последствията от него са засегнали съществено Африка, изключително вобластта на енергетиката и храните. „ Повишените цени на горивата имат най-пряко влияние върху Южна Африка, коетостимулира инфлацията в страната ", добави той.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР