Холивудските сценаристи отбелязаха 100-ия ден от своята стачка, която погубва

...
Холивудските сценаристи отбелязаха 100-ия ден от своята стачка, която погубва
Коментари Харесай

Сценаристите удрят позорния връх на 100 дни от холивудската стачка

Холивудските сценаристи означиха 100-ия ден от своята стачка, която погубва промишлеността, и нарекоха това събитие " срамен крайъгълен камък " за студиата, до момента в който двете страни остават в задънена улица, съобщи Агенция Франс Прес.


Филмовите и телевизионните сценаристи излязоха на митинг още през май поради претенции за по-добро възнаграждение и обезщетения, гаранции за бъдещото потребление на изкуствен интелект и други условия на труд.

Стачката на Гилдията на американските сценаристи (WGA) бързо докара до прекъсване на безчет кино фотоси и продукции, което струваше на промишлеността милиони долари всеки ден, само че от този момент двете страни съвсем не са разговаряли.

Хаосът в развлекателната промишленост се задълбочи едвам предишния месец, когато към писателите се причислиха и надалеч по-големите артисти от Гилдията на филмовите артисти (SAG-AFTRA), които имат сходни претенции.

" Отказът да се вземат на съществено рационалните оферти на сценаристите докара до това, че стачката на WGA продължава към този момент 100 дни и продължава да се брои; тя служи единствено като срамен камък " за студиата, обявиха от WGA в сряда пред Агенция Франс Прес.

Студиата " носят цялостна отговорност за над тримесечното прекъсване на промишлеността и за болката, която то аргументи на служащите и на всички останали, чието прехранване зависи от този бизнес ", се споделя в изказването.

В него се прибавя: " Разходите за споразумяване на стачките на WGA и SAG-AFTRA са доста по-малки от вредите, които тяхната неотстъпчивост аргументи. "


По стичане на събитията последната стачка на WGA през 2007-2008 година беше позволена тъкмо след 100 дни.

Според една от оценките на института " Милкен " това прекъсване е коствало 2,1 милиарда $ на калифорнийската стопанска система.

Този път краят не се вижда.

Миналия петък сценаристите и студиата се срещнаха, с цел да обсъдят формалното възобновяване на договарянията за първи път от май насам, само че съвещанието не докара до никакви осезаеми резултати.

Часове преди да се срещнат, WGA изпрати до членовете си писмо, в което изрази песимизъм по отношение на доброжелателността на студията. Студията отвърнаха на удара с сбито изказване, в което нарекоха реториката на сценаристите " неудачна ".

" Тази стачка навреди на хиляди хора в тази промишленост и ние одобряваме това доста съществено. Единственият ни справочник е да върнем хората на работа ", обявиха студиата.


Сценаристите обаче настояват, че студията методично понижават заплатите им от години, което прави невероятно изкарването на прехраната на всички, с изключение на на най-високите етажи.

Те настояват, че възходът на платформите за стрийминг - които нормално не разкриват данни за гледаемостта - ги е лишил от великански заплати, когато основават международни шлагери.

Пред офисите на Netflix сценаристът Чарли Кеслеринг съобщи, че стачката е " екзистенциална битка ".

В своето изказване WGA предизвестява: " В последна сметка студиата нямат различен избор, с изключение на да сключат обективна договорка. "

" Дотогава ние оставаме решителни и единни. " /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР