Холивудската звезда Леонардо ди Каприо свидетелства по делото срещу бившия

...
Холивудската звезда Леонардо ди Каприо свидетелства по делото срещу бившия
Коментари Харесай

Лео ди Каприо на разпит за прочутата афера с Малайзийския фонд

Холивудската звезда Леонардо ди Каприо свидетелства по делото против някогашния рапър от " Фюджийс " Прас Мишел, упрекнат в скрит план за превод на средства от малайзийски фонд към кандидатпрезидентската акция на Барак Обама в Съединени американски щати през 2012 година, оповестиха Асошиейтед прес и Агенция Франс Прес.

Според прокуратурата Мишел е взел участие в скрит план с малайзийския предприемач Джо Лоу за трансфер на средства от малайзийския държавен фонд 1MDB към акцията на Обама посредством обособени донори. Обвинението твърди, че към 100 милиона щатски $ са преведени посредством Мишел, който е на 50 години, от Ню Йорк.

Той твърди, че е почтен. Делото стартира в Ню Йорк в четвъртък.

Рапърът е съосновател на авторитетната през 90-те години на предишния век хип-хоп група " Фюджийс " дружно с Лорин Хил и Уайклиф Жан.

Ди Каприо бе свикан като очевидец по делото поради връзките си с малайзийския предприемач, за който се счита, че е проектант на абсурда. Той също е с предявено обвиняване в Съединени американски щати, само че се укрива. Според прокуратурата малайзийският финансист е употребявал фонда 1MDB, с цел да поддържа ексцентричен метод на живот, привличащ звезди. Смята се, че той е отклонил средства, с цел да закупи парцели в Бевърли Хилс и Манхатън, суперяхта, частен аероплан. Със средства от фонда са проведени разточителни тържества за рождени дни на Джо Лоу с присъединяване на Джейми Фокс, Крис Браун, Лудакрис, Бъста Раймс и Фарел Уилямс.

Бритни Спиърс пък изскочила от тортата за рожденика.

Ди Каприо, против който няма обвинявания, познава Мишел от 90-те години на предишния век, както и финансиста Джо Лоу от години. Носителят на " Оскар " сподели в съда, че се е срещнал и сприятелил с Джо Лоу на празненство за рожден в Лас Вегас през 2010 година Финансистът правил дарове на артиста, които той след това върнал. Сред тях била картина на Пикасо, оценена на 3,2 милиона щатски $ и колаж на Баскиа за над девет милиона щатски $. Джо Лоу бил измежду постоянните донори за благотворителната фондация на Ди Каприо.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР