Холивудската звезда Анджелина Джоли няма повече да бъде посланик на

...
Холивудската звезда Анджелина Джоли няма повече да бъде посланик на
Коментари Харесай

Анджелина Джоли се пенсионира като посланик на ООН за бежанците

Холивудската звезда Анджелина Джоли няма повече да бъде дипломат на благосклонност на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, само че остава филантропичен деятел, заяви Reuters. Актрисата споделя, че желае да продължи да оказва помощ на бежанците отвън организацията. „ След 20 години в системата на Организация на обединените нации усещам, че е време да работя по друг метод, да взаимодействам непосредствено с бежанците и локалните организации “, споделя тя. За тези 20 години работа към Организация на обединените нации Джоли е била на повече от 60 полеви задания по света.

Анджелина Джоли стана дипломат на благосклонност на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците през 2001 година През 2022 година тя посети Йемен и Украйна, където се срещна с бежанци. През септември тя поддържа митингите на иранските дами. „ Уважение към смелите, дръзки и безстрашни дами на Иран. Всички, които с десетилетия са оцелявали и оказвали опозиция, излизат през днешния ден на улицата. Не е нужно дамите да бъдат превъзпитавани, с цел да управляват моралните им правила и телата им. На тях им е нужна независимост да живеят и да дишат без принуждение и закани “, написа актрисата в обществените мрежи. Нейното изказване се появи по време на митингите в страната, които започнаха след гибелта на 22-годишната Махса Амини, пребита от нравствената полиция, тъй като не е покрила главата си по каноничния за радикалния ислям метод.

Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди благодари на Анджелина Джоли за нейната работа и ангажираност. „ След дълъг и сполучлив интервал във Върховния комисариат за бежанците към Организация на обединените нации правя оценка нейното предпочитание да промени уговорката си и поддържам нейното решение. Знам, че идеята на бежанците ще остане покрай сърцето й и съм сигурен, че тя ще внесе същата пристрастеност и внимание и в по-широко си филантропично портфолио “, сподели Гранди.

ВКБООН отбелязва, че в никакъв случай до момента не е имало толкоз доста хора, принудени да изоставен домовете си заради принуждение, спорове и гонене. Изчислено е, че повече от 100 милиона души сега са разселени по света.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР