Холандското правителство потвърди плановете си да затвори най-голямото газово находище

...
Холандското правителство потвърди плановете си да затвори най-голямото газово находище
Коментари Харесай

Нидерландия затваря най-голямото газово находище в Европа още тази година

Холандското държавно управление удостовери проектите си да затвори най-голямото газово находище в Европа – Грьонинген – още тази година. Причината е известна от дълго време – бъдещият рандеман на газ крие риск от предизвикателство на нараснала сеизмична интензивност в района. 

Войната в Украйна и последвалите наказания против съветския газ обаче сложиха европейската нация в мъчно състояние. Министърът на минното дело Ханс Вайлбриф разяснява, че задачата е застрашеното от трусове газово находище да затвори до 1 октомври тази година, само че дефицитът на газ в Европа през зимата може да забави проектите до октомври 2024 година

Поради заплахата от висока сеизмична интензивност в района, обемът на газовото находище е стеснен единствено до дребна част от цялостния му потенциал, сподели Вайлбриф пред Financial Times.

Няма да отваряме повече заради проблеми с сигурността “, сподели той.

Намиращо се в североизточната част на Холандия, газовото находище Грьонинген е покрай границата с Германия и усеща към 100 труса годишно от 80-те години на предишния век.

Изпомпването на газ беше увеличено през лятото след съветските наказания, само че заради покачвания риск от трусове годишният рандеман беше понижен до 2.8 милиарда кубични метра.

Много, доста е просто: всеки, който има някакви знания за заплахата от трусове, ми споделя, че в действителност е доста рисково да продължаваме да произвеждаме там. Напълно съм уверен, че е рационално да го затворим “, сподели Вайлбриф.

Той счита, че методът на предходното държавно управление за справяне с надвисналата заплаха е бил нехаен и „ беше кристално ясно, че целият аспект на сигурността на газовите сондажи в Грьонинген е бил подценяван в продължение на доста години “.

Въпреки че холандците са подложени на напън да трансформират курса си, подари енергийната рецесия, предизвиката от съветската инвазия в Украйна, държавното управление неведнъж е заявявало, че производството може да бъде обновено единствено в краен случай, в случай че има проблем с доставките на газ за холандските семейства.

Открит през 1963 година, от Грьонинген се изпомпват над 50 милиарда кубически метра в пика си преди съвсем десетилетие. Холандия инструктира газовия оператор NAM, взаимно дружество на Royal Dutch Shell и ExxonMobil, да понижи производството през 2013 година През 2018 година Холандия разгласи, че находището ще затвори, само че от този момент проектът беше отсрочен.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинХоландия газово находище ПоследниНай-четениЕнергетика 60 Нидерландия затваря най-голямото газово находище в Европа още тази година Градоустройство 80 Общинарите се надпреварват с промени в градския превоз на София Любопитно 92 Как да изглеждате мъдро и съвременно със суитшърт? Съвети за мъже Компании 172 Новата наклонност във фитнесa: Oт елементарни тренировки към повсеместен отговор за здравето КомпанииОбновена 25132 Цялото произвеждане на шоколад NuCrema се мести в Костинброд Любопитно 10551 Кои са най-евтините страни за живот и работа в Европа Компании 9624 Какво следва: 2023 година и жилищният пазар от висок клас в България Личности 7888 Провинциалното момче, което построи империя от първокласни марки Всички новиниОще от ЕнергетикаВиж всички

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР