Холандското правителство обяви, че страната се присъединява към европейска наблюдателна

...
Холандското правителство обяви, че страната се присъединява към европейска наблюдателна
Коментари Харесай

Холандия се присъедини към европейска наблюдателна мисия в Персийския залив

Холандското държавно управление разгласи, че страната се причислява към европейска наблюдателна задача в Персийския залив, съобщи "Франс прес ", цитирайки изказване на държавното управление.

Холандия и още пет страни ще се причислят и към основания при започване на годината механизъм, който разрешава на предприятия от Европейски Съюз да търгуват с Иран макар американските наказания, добави държавното управление. Холандски транспортен съд, оборудван с хеликоптер, ще бъде ситуиран в региона на Персийския залив от края на януари 2020 година до края на юни, с цел да бъде усъвършенствана сигурността.

Напрежението сред страните от Персийския залив се ускори през последните месеци след набези против танкери и удари по саудитски петролни обекти, за които беше упрекнат Иран, напомня Агенция Франс Прес. Според холандското държавно управление към механизма "Инстекс " ще се причислят Белгия, Дания, Норвегия, Финландия и Швеция. Лансираният от Франция механизъм разрешава да бъдат заобиколени глобите на Съединени американски щати против Иран, като заобикаля използването на американски долари при търговията с Техеран.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР