Холандският наемен убиец Ервин Векер, който застреля наркобоса Косьо Самоковеца

...
Холандският наемен убиец Ервин Векер, който застреля наркобоса Косьо Самоковеца
Коментари Харесай

Изненада: Ето какво се случва с килъра на Самоковеца

Холандският наемен палач Ервин Векер, който простреля наркобоса Косьо Самоковеца и рани манекенката Цеци Красимирова на 6 декември 2003 година в центъра на Амстердам, към този момент може да пътува по света, написа "Труд ".

Той беше освободен от пандиза “Хеерхюговард” на 22 май 2014 година, където излежаваше 15-годишна присъда да убийството на българина, само че беше оставен на “пробация” за 5 година и получи възбрана да напуща Холандия през този период. Той към този момент изтече и Векер е получил персоналните си документи, които до момента бяха в полицията.

13 години след убийството на Константин Димитров – Самоковеца към момента не е ясно кой е поръчал разстрела на краля на контрабандата. Куршумите го застигат на площад “Дам” в Амстердам, където преди малко е купил диамантено украшение на любовницата си Цеци Красимирова, с цел да є предложи брак. Косьо е женен и даже чака бебе, само че твърдо е решил да се разведе и да свърже живота си с манакенката.

Килърът обаче ги чака пред първокласния магазин и когато двамата излизат, засвистяват патроните. Самоковеца е убит на място в главата, рикоширал патрон се забива в лицето на Цеци. Убиецът е арестуван съвсем мигновено. На мястото има скришен холандски сътрудник, който следи Косьо. Той вижда къде стрелецът изхвърля якето и револвера си и влиза в ресторант. Там го и задържа.

И българските, и холандските ченгета бяха доста покрай цялостното разплитане на случая, само че по този начин и не събраха задоволително доказателства. Под съмнение тогава като поръчители бяха двама българи- Йосиф Йосифов – Йоско Сливенския и Стефан Качиков – Дългия. Минути преди Самоковеца да бъде раззстрелян, Врекер се обажда на Йосифов. Качиков пък на място следи изтезанието на площада.

По-късно пред съда Векер твърди, че точно Дългия е прострелял Самоковеца, само че доказателства за това няма. Има засечени 14 позвънявания сред Ервин Врекер и Йосиф Йосифов. Според обвинителния акт Йоско е обитавал в Холандия от 15 ноември до 5 декември 2003 година, ден преди разстрела на Самоковеца. Проверка в масивите на Министерство на вътрешните работи пък сочи, че Врекер е идвал 6 пъти в България, като в множеството случаи е отсядал във вилата на Йосифов.

Константин Димитров е странна птица измежду българските мутри от началото на прехода. За разлика от новоизпечените гангстери, той не е герой и “олимпийска надежда”. Попада измежду ъндърграунда инцидентно – през 1992 година става пазач в хотел “Рила” на Боровец.

Там се среща и сприятелява с Георги Илиев. Успява да влезе под кожата на висаджийския необут и единствено за няколко години прави стремглава кариера. Отначало взе участие в наказателните бригади на мутрите, по-късно стартира общ бизнес с Жоро Илиев. Само за 10 година натрупва имане за 63 млн. евро., завземайки благодарение на настойника си над 90% от контрабандата в България. Занимава се с всичко – от цигари, облекла и храни до дрога.

Самоковеца съумява да сбъдне множеството от фантазиите си – построява си палат в Боровец, купува апартамент и няколко бутика в Лондон недалече от кралския замък в Саут Кенсънгтън. Накрая сменя жена си Ангелинка с топмодела Цеци Красимирова. Финансира политически партии, води се нещатен помощник на ЦСБОП и взема решение, че е недостижим. До съдбовния 22 май 2014, когато в Амстердам засвистяват патроните. Две седмици по-рано е навършил едвам 33 години.

Манекенката отдавала чартърен колиетата

Цеци Красимирова получила бижута за 700 хиляди лева

Косьо Самаковеца остави освен голямо благосъстояние на законната си половинка, само че и на любовницата си Цеци Красимирова. През последната година от живота си той безусловно си загуби главата по манекенката. Само за няколко месеца Димитров є подарява бижута за над 700 хиляди лева, които тя пази в банки в чужбина. Моделката ги отдава чартърен на международно известни персони.

Една от огърлиците с розов камък е снимана в няколко холивудски продукции. В знак на любовта си към манекенката, мафиотът є подарил единствена по рода си тракийска диадема, на стойност над 15 хиляди евро. Това се случило единствено два дни преди Самоковеца да бъде показно разстрелян посред Амстердам.

Подаръкът обаче бил безусловно противозаконен, тъй като диадемата била част от намерено богатство, което съставлява културно и историческо завещание и принадлежи на страната.

Кум на сватбата е босът на ВИС

Ангелинка се пребори за благосъстоянието на мъжа си

В деня на убийството Самоковеца счита да предложи брак на манекенката Цеци Красимирова, само че формалната наследница е законната му брачна половинка – Ангелинка Димитрова. Двамата се женят през 1996 година, а кум им е Георги Илиев. По време на фамилния си живот двамата имат взаимни участия в доста компании. Между 1998 и 2003 година те сключили покупко-продажби за доста недвижими парцели.

Когато Самоковеца е разстрелян, Ангелинка е бременна в четвъртия месец и по-късно ражда наследник – Константин Димитров-младши. Всички парцели и банкови сметки на Самоковеца обаче са запорирани, а брачната половинка му е упрекната в контрабанда и пране на пари. Отнето є и съвсем всичко, само че тя завежда каузи. И печели. И освен резервира голямото имане на мъжа си, само че завоюва и дело против България в Старсбург за близо милион лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР