Холандският фотограф и дигитален артист Бас Утервик най-после хвърля светлина

...
Холандският фотограф и дигитален артист Бас Утервик най-после хвърля светлина
Коментари Харесай

Как изглеждат личностите от миналото в очите на холандски фотограф?

Холандският фотограф и цифров актьор Бас Утервик най-сетне хвърля светлина върху въпроса по какъв начин ли биха изглеждали популярните персони от отминалите столетия. Използвайки разнообразни принадлежности за цифрови операции, Утервик основава реалистични фотографски на изтъкнати художници, държавници, мислители, лица от известни картини и даже... на Статуята на свободата.

живее в Амстердам и има специализация в компютърните графики, 3D анимациите и специфичните резултати. В работата си употребява добре познати фотографии или картини на всеки от възпроизведените върху новите произведения субекти. Така Мона Лиза е претворена като действително съществуваща персона с изразителни вежди, блестяща кожа и искрящи очи. А на свободата е показана в присъщите за нея синеещи оттенъци, напомнящи за отпечатъка на времето. 

Утервик употребява картините и като извор на ентусиазъм за някои от актуалните прочити на исторически фигури. Затова френският император Наполеон Бонапарт може да бъде разпознат в новото произведение на актьора като човек със стоическа външност и особена харизма, придадена му от военната униформа. По сходен метод Николо Макиавели и Давид на Микеланджело намират своето модерно амплоа. С работата си Бас Утервик придава особена страст и нов живот на всеки от персонажите. Вижте кои са те в нашата изложба!

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР