Холандски монарх може да се ожени за човек от какъвто

...
Холандски монарх може да се ожени за човек от какъвто
Коментари Харесай

Холандските престолонследници вече могат да се женят за ЛГБТ без да се отказват от короната



Холандски монарх може да се ожени за човек от какъвто и да е пол , който избере, без да губи правото си на трона , сподели министър председателят Марк Рюте, оповестява " Гардиън ".

Рюте отговаряше на въпроси от Народното събрание, зародили от неотдавнашна книга " Амалия, Дългът зове ", в която се твърди, че старите закони може да изключат опцията за еднополова двойка на трона, макар че еднополовите бракове са законни в Холандия от 2001 година

Книгата е за принцеса Амалия, 17-годишната наследница на крал Вилем-Александър. Амалия не е направила никакви мнения по въпроса и малко се знае за персоналния й живот.

Тя реши по-рано тази година, че няма да одобри годишната помощ от 1,6 млн. евро, която получава по право, когато навърши 18 години, тъй като това ще я накара да се почувства " неловко ".

Рюте сподели, че времената са се трансформирали , откогато един от неговите прародители за финален път се е зае с казуса през 2000 година

" Правителството има вяра, че наследникът може да се обвърже и за човек от същия пол ", написа Рюте в писмо до Народното събрание.

" Следователно кабинетът не вижда причина, правоприемник на трона или кралят да би трябвало да абдикират, в случай че желаят да се оженят за сътрудник от същия пол . "

Кралските бракове обаче се нуждаят от утвърждението на Народното събрание и членовете на кралската къща от време на време се отхвърлят от мястото си в наследствената линия, или с цел да се оженят за някого без позволение, или тъй като наподобява малко евентуално да го получат.
 Орбан упрекна Брюксел в блокиране на милиардите от проекта за възобновяване поради ЛГБТ разногласието
Орбан упрекна Брюксел в блокиране на милиардите от проекта за възобновяване поради ЛГБТ разногласието

Не стопират " стрелите " сред Будапеща и Брюксел

Джонатан Кент, новата итерация на Супермен, е бисексуален , съгласно DC Comics, написа " Гардиън ".

Традиционно хетеросексуалният супергерой ще се впусне в еднополова връзк а с другар в нов комикс. Кент е наследник на Кларк Кент и Лоис Лейн.

" Идеята за подмяна на Кларк Кент с различен хетеросексуален бял избавител наподобява като пропусната опция ", споделя Том Тейлър, писателят на поредицата, в изявление за New York Times.

Новият му любовен интерес е към Джей Накамура, кореспондент, който се грижи за него, откакто " душевен и физически изгаря от опита да избави всички, които може ". Установено е, че Накамура също има специфични сили.

Сексуалността на Кент не е единственият метод, по който героят е обновен за една нова аудитория и ново време . Сега Супермен стачкува против депортирането на бежанци, да спре пукотевица в гимназия и да се опита да потуши горски пожари, които са причина за климатичната рецесия.

" Винаги съм казвал, че всеки се нуждае от герои и всеки заслужава да се припознае в своите герои ", сподели Тейлър в изказване. " Символът на Супермен постоянно е стоял за вяра, за истина и за правдивост. Днес този знак съставлява освен това. Днес повече хора могат да се припознаят в най-мощния супергерой в комиксите . "

Новината следва други скорошни опити да се добави ЛГБТ в света на комиксите . През август бе оповестено, че най-новата версия на Робин ще има гадже гей , до момента в който през март Marvel също взе решение да съобщи мантията на Капитан Америка на гей персонаж .
 Швейцарците гласоподаваха
Швейцарците гласоподаваха " за " еднополовите бракове

2/3 от гласувалите на референдума утвърдиха проекта на правителството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР