Холандия забрани носенето на бурки. Решението беше взето след спорове,

...
Холандия забрани носенето на бурки. Решението беше взето след спорове,
Коментари Харесай

Холандия забрани носенето на бурки

Холандия забрани носенето на бурки. Решението беше взето след разногласия, траяли 14 година

``
реклама

Дрехи, които прикриват лицето, като бурки и воали, към този момент не могат да бъдат носени в публични институции като учебни заведения, лечебни заведения и държавни институции. Същото важи и за рейсове и влакове.

Вътрешното министерство прикани локалните управляващи и органите на реда да ползват възбраната.

Органите на реда ще наблюдават за извършители. Ако дами, които прикриват лицето си, откажат да смъкват бурката, може да им бъде наложена санкция от минимум 150 евро и може да им бъде отхвърлен достъп до публични здания.

Бяха неразрешени са и други средства за прикриване на лицето като маски и мотоциклетни каски. Холандският крайнодесен политик Герт Вилдерс дефинира възбраната като „ исторически ден ”. Той съобщи пред холандско радио, че това е „ първата антиислямска мярка ", въведена в страната.

Не е ясно обаче доколко възбраната ще бъде прилагана в действителност, откакто няколко града, както и лечебни заведения, компании за публичен превоз и полицията обявиха, че няма да я съблюдават.

На Стария континент Франция беше първата страна, въвела възбрана на цялостния ислямски воал през 2011 година Няколко страни последваха нейния образец. В Дания възбраната на прикриващите цялото лице воали е в действие от една година.

Мнозина считат прикриващия цялото лице воал за знак на потискането на дамите в исляма. Критиците на възбраната обаче я одобряват като посягане над религиозната независимост.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР