Холандецът Йохан ван Дейк е бил замесен в шумен скандал

...
Холандецът Йохан ван Дейк е бил замесен в шумен скандал
Коментари Харесай

Капан за чужденци в Лекси! Искат им втори път парите за...

Холандецът Йохан ван Дейк е бил забъркан в гръмък скандал пред очите на десетки клиенти в магазин " Лекси " на улица " Капитан Райчо ". За това осведоми самичък чужденецът в писмо до " Марица ". Свидетел на неприятната преживелица станала и брачната половинка му Марияна Христова. Двамата били набедени за остарял дълг от предишното лято. Конфузната обстановка се разиграла предходната събота, когато фамилията пазарувало в магазина. Според чиновниците в Лекси Ван Дайк бил в същия обект и предишното лято. Взел всякакви неща и платил с карта. Транзакцията обаче не предходна, а холандецът си тръгнал със стоката.

Йохан и Марияна останали като гръмнати, когато им било обявено, че не могат да изоставен обекта, тъй като са разпознати от личния състав като неточни клиенти. Касиерката извикала гарда, който ги задържал. След малко заседание им предложил да " оправят нещата на място " и чак тогава да си вървят. Когато отказали, касиерката почнала да крещи. По-късно при среща с шефката на магазина се схванало, че е станал гаф и задължението е на напълно други хора.

Йохан и Марияна претърпели конфуза и се надяват той в действителност да е резултат от досадна неточност, а не метод в комерсиалния обект да се рекетират чужденци за дребни суми.

Обвиниха ни без никакви доказателства

Публикуваме в превод писмото на Йохан до " Марица " без редакторска интервенция:

„ Скъпа редакция,

На 19 януари към 16.15 часа аз и брачната половинка ми пазарувахме в супермаркет „ Лекси “, който се намира на улица „ Капитан Райчо Николов “ 56. Докато преминавахме през касите, бяхме упрекнати от една от служителките, че предходната година сме пазарували в същия магазин и сме си тръгнали със стоките, без да платим. Касиерката даже повика един от охранителите, който не ни разреши да напуснем обекта. Скандалът се разигра пред погледите на всички клиенти.

Гардът се върна, с цел да беседва с касиерката. Докато чакахме на вратата, жена ми отиде да попита защо тъкмо става въпрос. Обясниха, че предходната година отново сме пазарували тук и сме пробвали да платим с банкова карта -транзакцията обаче била отказана, само че ние сме си тръгнали с покупките. Докато жена ми твърдеше, че това няма по какъв начин да се е случило, касиерката стартира да крещи и даже сподели, че ни разпознава.

Тогава охранителят ни съобщи, че в случай че желаем, може да уредим всичко СЕГА, на място. Жена ми попита да уредим какво -

да платим за покупки, които не сме правили.

Реших да потърсим управлението на магазина. Дойде мениджърката на обекта и трябваше ние да я обясняваме, че сходни случаи не се вземат решение пред всички клиенти, а в офиса.

Качихме се и попитахме какво тъкмо се случва и какви доказателства имат. Мениджърката ни съобщи, че имат наша фотография. Ние я помолихме да ни я покаже и тя стартира да търси файла в телефона си. Няколко пъти предложих да се обади на полицията и да подаде сигнал за протичащото се, само че тя отхвърли.

Ситуацията беше толкоз неуместна, че на моменти ми беше мъчно да въздържам нервите си. Жена ми помоли и касиерката да пристигна - по този начин и стана. Тогава служителката изясни, че е била инструктирана от управлението на магазина

да се търсят англоговорящи

хора - висок мъж и по-ниска жена с кафеникава коса...???? Тоест това, че сме англоговорящи, беше единственото им доказателство, че сме крали предходната година?

Това изглеждаше като опит за машинация - те не подозираха, че жена ми е българка! Според нас тези подправени обвинявания целят да объркат чужденците - касиерката вика защитата и упреква, че сте пазарували преди и сте платили с банкова карта, само че транзакцията е била отказана и сте си били тръгнали, без да платите. После защитата предлага да платите на място. В нашия случай ставаше въпрос за към 8 лв.. Ще кажете, че това са дребни пари, само че въпросът е различен. Нямаше никакви доказателства за обвиняванията - нито фотоси, видео, касови бележки или каквото и да е.

Ако си екскурзиант, който не приказва добре езика, по-скоро ще предпочетеш да платиш тази дребна сума на място, с цел да си спестиш абсурда, тъй като този цирк се разиграва пред очите на всички клиенти. Логиката е - какво са 4 евро за богатите западноевропейци? ".

Мениджърът на магазина Стефка Пенчева: Станало е неразбирателство, извиняваме се на клиентите

Станала е неточност - клиентите не са били упреквани, а просто са били припознати от записите на видеокамерите, твърди мениджърката на съботната промяна в магазин „ Лекси “ Стефка Пенчева. Тя персонално е поднесла извинения за станалото неразбирателство.

Пенчева описа пред кореспондент на „ Марица “, че казусът с неплатените артикули е от 27 август м.г. Тогава в магазина пристигнала друга двойка чужденци, които образно приличали на Йохан и Мариана. При заплащането банковата транзакция била блокирана, само че касиерът не забелязал надписа „ анулирана сметка “ на бележката от ПОС терминала.

Пенчева обаче опроверга догатките на ощетените, че чиновниците се пробват „ да измъкнат някой лев “ от почтените чужденци. „ Те хвърлиха доста тежки думи върху мен, върху чиновниците и върху магазина. Заплашиха ни със съд. Бяха мощно афектирани. Разбира се, имаха право, само че можеше да се разберем без скандал. Искам да се извиня на тези хора от името на магазина, от името на личния състав и от името на компанията. Ако имат положителното предпочитание, дано дойдат и на място ще се простим. Грешки се случват, въпреки всичко сме хора “, добави мениджърката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР