Хофенхайм обърна Борусия (Дортмунд) с 2:1 в първия мач от

...
Хофенхайм обърна Борусия (Дортмунд) с 2:1 в първия мач от
Коментари Харесай

Хофенхайм обърна Борусия с 2:1

Хофенхайм обърна Борусия (Дортмунд) с 2:1 в първия мач от 17-ия кръг на Бундеслигата. Гостите водеха съвсем до края на мача, имаха самодейността, само че позволиха два гола при редките офанзиви на домакините.
 Байерн (Мюнхен) победи Фрайбург с 3:1 в Бундеслигата
Неочакван воин избави Байерн в късна драма против Фрайбург

Шампионите възкръснаха с два гола след 90-ата минута

Футболистите от Дортмунд овладяха самодейността още в първите минути. В 17-ата минута Марио Гьотце откри, откакто засече подаване по земя след отлична композиция отдясно. Играч на домакините с нескопосана реакция не можа да почисти пред голлинията за 0:1.

След почивката Борусия продължи да господства, само че пропуските следваха един след различен. В 79-ата минута Саргис Адамян от близко изравни. Топката стигна до него в дребното поле след неточност в отбраната. Вратарят Оливер Бауман също не можа да реагира, както би трябвало и да хване кълбото преди удара.

В 88-ата минута Андрей Крамарич вкара второ попадение за Хофенхайм с глава след центриране отляво. Ситуацията се оказа доста тънка и трябваше дълго време да бъде обсъждана с ВАР за засада. В последна сметка голът беше приет и публиката за повторно избухна.

Така Борусия остана на четвърто мсто с 30 точки, колкото има и Байерн. Баварците на следващия ден ще играят с Волсфбург вкъщи. Хофенхайм е на шеста позиция с 27 точки и пооправи неприятното усещане от някои от последните си срещи.
 Снимка 458614
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР