Ходим толкова пъти на избори, защото няма нормална политическа структура.

...
Ходим толкова пъти на избори, защото няма нормална политическа структура.
Коментари Харесай

Проф. Христова: Ходим толкова пъти на избори, защото няма нормална политическа структура

Ходим толкоз пъти на избори, тъй като няма естествена политическа конструкция. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " проф. Антоанета Христова – политически психолог. 

" Всички политически партии насочиха посланията си главно към твърдите гласоподаватели, които са извънредно мобилизирани. В този смисъл, борбата ще бъде сред тях и сега не можем да кажем по никакъв метод дали колебаещите се или част от тях ще бъдат пренасочени или ориентирани към по-висока интензивност ", счита тя. 

" Вече толкоз пъти вървим на избори, тъй като нацията се раздели, тъй като нямаме нормализация на политическата конструкция като подтекст, като организация. Защото има доста политически партии. Колкото по-малко са, по-лесен е изборът. Защото се начертаха червени линии, които не могат да дадат опция за виждане на общата цел. Аз доста от дълго време разясня, че до такава степен сме се докарали, че към този момент би трябвало доста инженерно не да сътворяваме нови партии, а инженерно да почнем да мислим по какъв начин да уедрим политическото пространство, с цел да облекчим от една страна гласоподавателите, да могат да избират по-лесно, въпреки това политиците да могат да образуват държавно управление по-лесно ", обърна внимание Христова.  

Тя обърна внимание, че хората би трябвало да схващат демокрацията като един комплициран развой, в никакъв случай няма да са изцяло удовлетворени от нея и че само в техни ръце е да могат да я ръководят. 

" В момента има ужасно доста незнайни, доста съмнения и доста вътрешен спор и доста липса на мотивация при колебаещите се. Аз дори към днешна дата не съм уверена, че огромните политически партии желаят и са откровено стимулирани да задействат колебаещи се, тъй като сякаш приближаващите локални избори им слагат един огромен въпрос – интервалът до тях дали би трябвало да са в позиция да ръководят страната, или по-добре е да не я ръководят. Този огромен въпрос ги прави слаби, прави ги незадоволително стимулирани да основават ясни, ярки послания, да притеглят колебаещи се, което отново споделям, е уязвимост, уязвимост, уязвимост. Кампаниите са едностилни, т.е. нямаме смяна, нямаме иновация в акциите и по тази причина сякаш хората не ги виждат доста. Освен това има много огромно отдръпване в медиите ", сподели още политическият психолог.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР