Ходенето е в основата на нормалната човешка активност, твърди кардиологът

...
Ходенето е в основата на нормалната човешка активност, твърди кардиологът
Коментари Харесай

10 000 крачки на ден ни поддържат здрави

Ходенето е в основата на естествената човешка интензивност, твърди кардиологът Лидия Йонова. За положително здраве и жизнеспособност човек би трябвало да прави най-малко 10 хиляди крачки дневно, надлежно до 70 хиляди на седмица.

Лекарят напомни, че ходенето като физическа интензивност е един от главните фактори на естествения живот, тъй като човешкото тяло се нуждае от придвижване, а доста от актуалните хора прекарват работното си време седнали пред компютъра.

Йонова предложи да се практикува така наречен скандинавско вървене /с две пръчки или щеки/, което наред с други преимущества разрешава да изгаряме огромен брой калории. Кардиологът обаче означи значимостта на вярното упражняване на сходни извършения.

„ У нас се случва възрастните хора да се опират на пръчки. Пръчките би трябвало да са с вярната височина. При такова вървене горим повече калории, тъй като натоварваме мускулите на ръцете, гърба, гръдните мускули. За това скандинавското вървене е чудесно упражнение, когато вървим вярно “, изясни експертът.

Ходенето крие много по-малък риск от контузии и изтощеност от упражненията във фитнеса или джогинга.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР