HMD Global, която държи лиценза за бранда смартфони Nokia, се

...
HMD Global, която държи лиценза за бранда смартфони Nokia, се
Коментари Харесай

HMD Global започва производство на смартфони Nokia в Европа

HMD Global, която държи лиценза за марката смарт телефони Nokia, се трансформира в първата огромна компания за мобилни телефони, която създава устройства в Европа, написа Reuters.

Първият ѝ 5G модел, създаден в Унгария и предопределен за клиенти, които държат на сигурността на данните, към този момент е на пазара.

" Развълнувани сме, че произвеждаме Nokia XR21, нашия присъщ устойчив 5G смарт телефон, в Европа ", декларира съоснователят, ръководител и основен изпълнителен шеф на HMD Global Жан-Франсоа Барил във вторник. " Ние сме отдадени на вложенията в сигурността, технологиите и индустриалните процеси, които вършат нашите устройства по-сигурни и по-дълготрайни. "

Преди HMD да открие интервенциите си в Унгария, в Европа нямаше огромно произвеждане на смарт телефони, защото огромни компании като Apple и Samsung създават телефоните си в Азия, с цел да понижат разноските си.

HMD декларира, че първият европейски модел е предопределен за корпоративни клиенти, някои от които са поискали спомагателна сигурност. Друга съществена целева група са експертите в областта на ИТ сигурността.

Компанията към този момент съхранява данните си в Европейския съюз, като от 2019 година потребителските и корпоративните данни от всички нейни смарт телефони се събират, пазят и обработват на сървъри във Финландия.

През 2016 година HMD подписа извънредно 10-годишно лицензионно съглашение с Nokia Oyj, в миналото най-големия производител на телефони в света, за произвеждане на смарт телефони и таблети с марката Nokia. През март тя декларира, че ще стартира произвеждане в Европейския съюз, който предизвиква фирмите да основават производства в основни браншове като полупроводниците на негова територия.

Европейското издание на Nokia XR21 е на цена от 649 евро, оповестяват от компанията, а лимитирана серия от 30 броя от европейската индустриална линия в цвят матирана платина ще може да бъде закупена от уеб страницата на компанията на цена от 699 евро.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР