Хляб няма да има, заради това трябва да се занимаваме

...
Хляб няма да има, заради това трябва да се занимаваме
Коментари Харесай

Владислав Горанов на разпит и за джипа: Хляб няма да има, значи трябват зрелища

Хляб няма да има, поради това би трябвало да се занимаваме със зрелища. Това разяснява някогашният финансов министър Владислав Горанов след следващият му разпит в полицията пред публицисти.
Още по темата
" Токът нараства 6 пъти, бизнесите банкрутират и се търси омаскаряването на един някогашен политик. Три пъти пристигам поради автомобила, а един път по сингнала на " Боец " за кюлчетата, където към този момент съм разпитван и няма какво повече да кажа. Никога пари за Бойко Борисов не са минавали през мен ", изясни Горанов.

" Колкото до автомобила, той е търсен от република Мордавия, а не от Русия, посочи Горанов. - И няма какво повече да прибавя. Аз към единствено ползвател. "

Припомняме, че някогашният министър на финансите Владислав Горанов се оказа, че кара търсен автомобил от Интерпол, с който в края на предходната година опита да напусне страната в посока Сърбия.

" Тази кола е търсена от Интерпол по искане на Русия и тази кола мога да кажа, че напълно не е нова, както твърдеше и той, и притежателят на компанията. Имена няма да загатвам ", разяснява проблема вътрешният министър Бойко Рашков във връзка следствието, което тече в Главна дирекция " Национална полиция ".

Рашков уточни още, че на този стадий от делото са открили " доста странни обстоятелства и разминавания ". " Например към този момент данните са, че колата е създадена август 2018 година, а регистрацията й е на 1 януари 2018 година ", съобщи още Рашков

В края на предходната година се разбра, че Горанов е опитал да премине границата към Сърбия с " Тойота ", която е оповестена за търсене. Вместо колата да бъде арестувана на границата обаче, Горанов обръща и се връща навътре в страната, а когато по-късно се появява още веднъж на граничния пункт, само че с различен джип и съпроводен от началник на огромна автобусна компания, е пуснат да премине в Сърбия.

Версията на Горанов е, че става дума за неточност, а " Тойота " -та е клонирана.

" Джипът на Владислав Горанов е изцяло постоянен. Купен е от Хамбург от формален дилър на " Тойота " и всички документи са налични. Просто някой е направил двойник на тази кола и той се търси в Русия ", изясни шефът на " Мото пфое " Атанас Фурнаджиев на 18 декември, незабавно откакто се разбра за случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР