Хладна и дъждовна ще е изборната неделя. Това е прогнозата

...
Хладна и дъждовна ще е изборната неделя. Това е прогнозата
Коментари Харесай

Синоптиците обявиха какво време ни очаква в изборния ден

Хладна и дъждовна ще е изборната неделя. Това е прогнозата на синоптиците от  Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ ).

През нощта против неделя ще превали и тук-там в източните региони . В изборния ден с насочване напразно от северозапад ще стартира намаляване на температурите, което ще продължи и през идващите дни. Облачността ще е променлива, на обособени места ще превали и прегърми.

В четвъртък през нощат над по-голямата част от страната ще бъде най-вече ясно, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца – едва ще се увеличи и ще се приближи до междинното за септември. Ще духа слаб южен вятър. В утринните часове на обособени места в котловините и към водните басейни ще се образува краткотрайна мъгла. Минималните температури ще бъдат сред 12° и 17°, в София - към 12°.

Утре ще бъде най-вече слънчево. След обяд над Западна България ще се появи раздрана висока облачност. Ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от югозапад. Топло за края на септември, с оптимални температури сред 25° и 30°, в София - към 25°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с до сдържан югозападен вятър. Максимални температури: сред 26° и 30°. Температурата на морската вода е сред 15° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 19°, на 2000 метра - към 12°.

В събота ще продължи да духа вятър от юг-югозапад и ще остане много топло за началото на октомври с минимални температури сред 12° и 17° и оптимални сред 26° и 31°. Ще има раздрана междинна и висока облачност, а след обяд ще се развива купесто-дъждовна и тук-там в Западна и Централна България ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Възможни са местни интензивни и обилни по количество превалявания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР