Хиляди вярващи се помолиха на Божията майка на големия християнски

...
Хиляди вярващи се помолиха на Божията майка на големия християнски
Коментари Харесай

Хиляди вярващи в цялата страна се помолиха пред иконата на Божията майка

Хиляди вярващи се помолиха на Божията майка на огромния християнски празник Успение на Пресвета Богородица. Това е денят, в който, съгласно преданието - Дева Мария напуща земния живот и душата й се възнася на небето.

Според националната традиция празникът се назовава Голяма Богородица. Два от трите най-големи манастира у нас - Троянският и Бачковският означават храмовия си празник.

В денят, в който почитаме Божията майка, закрилницата на домашното огнище, на бедните и болните, храмовете в цялата страна се извършиха с хора, с цел да измолят здраве, с цел да изкажат най-съкровените си стремежи.

В Троянския манастир хиляди вярващи се включиха в шествието и се поклониха пред чудотворната икона Пресвета Богородица " Троеручица ".

" Свещен правник, празник на фамилията. Затова сме довели и децата ", сподели Биляна, клиент.

" Да живеем всички, които назоваваме себе си вярващи, пък и тези, които не се смятат за вярващи, всички да живеем като по-добри индивиди, всеки ден да се стремим да сме по-добри от това, което сме били през вчерашния ден ", сподели архимандрит Стефан - заместител на игумена на Троянския манастир.

На Успение Богородично Бачковският манастир отбелязва храмовия си празник. Стотици християни през целия ден през днешния ден се редяха с часове на опашка, с цел да се помолят за здраве, а и да се допрян до чудотворната икона на Божията майка с Младенеца.

" Тя е застъпница на целия православен християнски свят. Помощница на хора в беди, в потребности и прави доста чудеса, както и нашата чудотворна икона в Бачковския манастир ", сподели йеромонах Спиридон, духовник в Бачковския манастир.

Много от вярващите от два-три дни нощуват в храма и се надяват на Голяма Богородица молитвите им да бъдат чути.

" Винаги в сърцата би трябвало да носим Божията религия, към света Богородица. Повечето хора са виждали каква ли не помощ от нея... и да имаме вяра, че светлото бъдеще ще бъде пред нас ", споделят вярващи.

В най-големия манастир на Балканите, Рилския манастир, за празника Успение Богородично дойдоха хора с изключение на от цялата страна и от чужбина.

Чудесно и мистично е тук. Щастлива съм, тъй като спах тази нощ тук и беше чудно за мен ", сподели Маридин Обриер, туристка от Франция.

" Невероятно е, оглеждайки се в близост, в центъра на цялата тази природа ", показа Мишел, туристка от Израел

В Несебър стотици се допряха до иконата, наричана „ Черна Богородица ", която пази вековни митове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР