Хиляди спасители продължават да издирват оцелели след земетресението в Япония

...
Хиляди спасители продължават да издирват оцелели след земетресението в Япония
Коментари Харесай

Япония се надпреварва с времето да намери още оцелели след земетресението

Хиляди спасители не престават да търсят оживели след земетресението в Япония от 1 януари, при което починаха минимум 78 души, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс

" Има доста хора, които са останали в срутените здания и чакат да бъдат избавени ", съобщи японският министър-председател Фумио Кишида на конференция. " Ще поставим всички старания, с цел да спасим допустимо най-вече хора до довечера, когато ще минат 72 часа от бедствието ", сподели той.

Според спасителите шансът за намиране на оживели понижава фрапантно 72 часа след земетресението.

Прекъснатите пътища и отдалечеността на най-засегнатите региони усложняват избавителните действия. Близо 600 труса бяха регистрирани на полуостров Ното след главния трус, което поражда опасения за по-нататъшни вреди по инфраструктурата.

В сряда японският министър председател Фумио Кишида инструктира държавната работна група за реагиране при бедствия да обезпечи на потърпевшите всичко, което покрива главните им потребности, в това число и достъп до електричество и вода.

" Моля, направете всичко по силите си, с цел да спасите допустимо най-вече хора. Имайте поради, че това е и борба с времето ", сподели Кишида на съвещание на работната група. Той добави, че оживелите евентуално няма да могат да се завърнат по домовете си още известно време.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР