Хиляди служители на Google са се подписали в отворено писмо,

...
Хиляди служители на Google са се подписали в отворено писмо,
Коментари Харесай

Служители в Google отказват да работят за армията на САЩ

Хиляди чиновници на Гугъл са се подписали в отворено писмо, в което молят работодателя си да спре да работи по планове на американското държавно управление. Проектът " Мейвън " включва в себе си потреблението на изкуствен интелект, с цел да усъвършенства точността на попаденията на армията с дронове. Служителите на компанията се опасяват, че присъединяване в този план ще нанесе " непоправима щета” на марката, съобщи БГНЕС.

" Смятаме, че Гугъл не би трябвало да бъде част от военния бизнес”, се споделя в писмото, което е адресирано до основния изпълнителен шеф на компанията Сундар Пичай. ”Ние желаеме планът " Мейвън " да бъде преустановен и документите за него да бъдат оповестени, и да се наложи ясна политика, съгласно която, нито Гугъл нито нейните чиновници да бъдат обвързвани със основаване на оръжия”, написа още в писмото. Писмото е подписано от 3 100 чиновници, в това число " някой старши инженери”, оповестява " Ню Йорк Таймс ".

Компанията има повече от 88 000 чиновници по целия свят. В отговор на повдигнатите въпроси, ръководителят на облачния бизнес на Гугъл, Даян Грин успокои чиновниците, че тази технология няма да бъде употребена за създаването на оръжия или за ръководство на дронове. Независимо от това чиновниците, които са подписали писмото считат, че компанията излага на риск потребителското доверие в нея и пренебрегва своята " моралната и етична отговорност”.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР