Хиляди протестиращи са по улиците на британската столица Лондон с

...
Хиляди протестиращи са по улиците на британската столица Лондон с
Коментари Харесай

Хиляди протестират в Лондон с искане незабавни избори


Хиляди протестиращи са по улиците на английската столица Лондон с искане за незабавни общи избори на фона на рецесията с повишаването на живота. Не случиха доста на време протестиращите, тъй като в Лондон е дъждовно, прохладно и студено, само че все пак хиляди се събраха около Темза, с цел да поемат на поход към Народното събрание. Протестът е проведен от групата „ Народно заседание “ с поддръжката на природозащитниците от Just Stop Oil. Сред протестиращите бяха видяни някогашният водач на Лейбъристката партия Джеръми Корбин и някогашният финансов министър в сянка на партията Джон Макдонъл. 

Генералният секретар на „ Народно заседание “ Лора Пидкок, която апропо е някогашен народен представител от Лейбъристката партия, съобщи, че походът е с цел да се изрази противоречие с всичко, зад което застава това държавно управление, както в общностите, по този начин и по улиците. Полицията е добре готова за огромните митинги, планувани през уикенда в английската столица. Разположени са спомагателни сили.

От полицията обявиха, че изцяло почитат правото на хората на кротичък митинг и работят с уредниците за безвредното протичане, само че има и групи, измежду които е и Just Stop Oil, които не контактуват с полицията авансово за техните планове и дейности. 

След 2 октомври са били арустувани 677 деятели на Just Stop Oil, против 111 от които са били повдигнати обвинявания. За вълнения през днешния ден бе обявено в център за задържане на мигранти в Западен Лондон. Това е станало след спиране на електричеството там. За благополучие няма ранени. 

От полицията пък оповестиха, че хвърлянето на запалителни бомби по мигрантския център в Дувър предходната неделя е било стимулирано от крайнодясна терористична идеология. 66-годишният Андрю Лийк хвърли три запалиотелни бомби по центъра, след което се самоуби.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР