Хиляди протестираха в Барселона с искане да бъдат освободени от

...
Хиляди протестираха в Барселона с искане да бъдат освободени от
Коментари Харесай

Хиляди каталунци поискаха свобода за политиците си

Хиляди стачкуваха в Барселона с искане да бъдат освободени от пандиза каталунските политици, заяви Новости. Те са упрекнати по отношение на противозаконния референдум за самостоятелност, извършен на 1 октомври 2017 година.
По данни на полицията в Барселона в митинга са взели участие 110 хиляди души.Организатори на митинга са Каталунската национална асамблея, Òmnium Cultural и Каталунската асоциация за цивилен права. Лидерът на Òmnium Cultural Жорди Куишар и някогашният началник на Каталунската национална асамблея Жорди Санчес дружно с още седем политици се намират в ареста.
Протестиращите желаят да бъдат снети всички обвинявания - с изключение на за тези, които са задържани, само че и за тези членове на каталунското придвижване, които се намират в чужбина, заобикаляйки от испанското правораздаване.
В шествието участваха представители на партии, които се борят за самостоятелност на Каталуния, както и представители на държавното управление - премиера Ким Тора, ръководителят на Народното събрание Роже Торен и др.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР