Хиляди преподаватели организираха протестно шествие в португалската столица Лисабон, за

...
Хиляди преподаватели организираха протестно шествие в португалската столица Лисабон, за
Коментари Харесай

Учители се бунтиваха в Лисабон, искат по-високи заплати

Хиляди преподаватели проведоха протестно шествие в португалската столица Лисабон, с цел да упорстват за възстановяване на изискванията на труд и увеличение на заплатите, предадоха международните организации.

Над 150 000 души участваха в протестното шествие, проведено от Националната федерация на преподавателите. Това е евентуално най-голямата проява на преподаватели в Португалия, съобщи  Марио Ногейра, общоприет секретар на синдиката.

" Мизерни заплати, безчовечен работни графици, това  реалността на нашата специалност ", съобщи 64-годишният преподатател Аугущо Фигейро. 

Преподавателите споделят, че поради непривлекателността на специалността им няма млади учители. Те напомнят, че в продължение на шест години заплатите им са били замразени поради финансовата рецесия от 2008 година и упорстват за нарастване, тъй че заплатите им да се изравнят с тези в други браншове.

Преподавателите в Португалия получават сред 1100 и 2000 евро на месец.

Португалия е една от най-бедните страни в Западна Европа и над 50 % от служащите получават под 1000 евро на месец. Минималната заплата в страната е 760 евро месечно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР