Хиляди поддръжници на основната политико-религиозна партия в Пакистан се събраха

...
Хиляди поддръжници на основната политико-религиозна партия в Пакистан се събраха
Коментари Харесай

Хиляди се протестираха в Пакистан срещу бомбардировките на Израел в Газа, скандиращи антиамерикански лозунги

Хиляди поддръжници на главната политико-религиозна партия в Пакистан се събраха в столицата Исламабад против Израелската бомбардировка на палестинци в Газа, скандиране на антиамерикански лозунги, които упрекват Съединени американски щати в „ поддръжка на агресора “.

От Associated Press, 29 октомври 2023 година, 10:01 ч.

ИСЛАМАБАД -- Хиляди поддръжници на главната политико-религиозна партия на Пакистан се събраха в столицата Исламабад в неделя против бомбардировките на Израел над палестинците в Газа, скандирайки антиамерикански лозунги и обвинявайки Съединени американски щати, че " поддържат агресора ".

Крайно дясната партия, Jamaat-e-Islami, разгласи марш от известното кръстовище Abpara в Исламабад до американското посолство в дипломатическия анклав с висока степен на сигурност.

Въпреки това, строги дейности от страна на управляващите предната вечер принудиха религиозната партия да промени програмата си и да организира митинга на огромна улица, много надалеч от предпазената зона. Полицията събори лагерите на партията в събота вечерта, като задържа локалното управление и десетки поддръжници.

Поради проекта, разгласен от Jammat-e-Islami и риска от принуждение, посолството на Съединени американски щати издаде съвет за американски жители, живеещи в Исламабад и покрайнините за „ ограничение на ненужните пътувания в неделя “. Той посъветва жителите на Съединени американски щати да заобикалят огромни обществени събирания, да демонстрират нараснало внимание, в случай че ненадейно са наоколо до огромно събиране или проява, и да преразгледат персоналните си проекти за сигурност.

The Jammat Поддръжниците на -e-Islami, в това число дами и деца, маршируваха няколко километра, с цел да стигнат до уговореното място. Те държаха транспаранти и плакати с лозунги против Израел и Съединени американски щати и в поддръжка на палестинците.

„ Само изпращането на медикаменти и помощни артикули не е нито задоволително, нито е единственото обвързване на света, изключително на мюсюлманските владетели, само че да останат в ръцете на агресорът е същинската задача на света “, сподели Хак. Той прикани водачите на мюсюлманския свят да се надигнат за Газа и да разчитат на Аллах, вместо да останат плебеи на Америка.

Jamaat-e-Islami ще продължи да издигне своя групов глас за палестинците, до момента в който не освободят земята си, сподели той.

Друга религиозна партия, Jamiat Ulema Islam, организира голям протест в югозападния град Куета, където нейният водач Маулана Фазлур Рехман изрази взаимност и поддръжка за жителите на Газа. < /p>

Също в неделя Aurat March, група за отбрана на дамите, организира митинги в няколко града против проекта, разгласен от пакистанското държавно управление за депортиране на всички противозаконни поданици, в това число афганистанци. Поддръжниците на Aurat March се събраха на дребни групи в Исламабад, Карачи, Лахор и Мултан, с цел да повдигнат гласа си в поддръжка на афганистанските жители, изправени пред опасността от депортиране.

Пакистанските управляващи неведнъж са казвали, че действието не е ориентирано съответно към афганистанците, а към всички, които живеят незаконно в страната.

Пакистан неотдавна разгласи проекти за депортиране на всички мигранти, които са нелегално в страната, в това число 1,7 милиона афганистанци, само че сподели, че това ще бъде приложено по „ поетапен и проведен метод. ”

Исламабад сподели, че всички мигранти без годни документи, в това число афганистанците, би трябвало до 31 октомври да се завърнат непринудено в родните си страни, в противоположен случай ще бъдат задържани и депортиране.

Това провокира вълна от суматоха измежду живеещите в страната без утвърдени документи и провокира необятно наказание от правозащитни групи. Активистите споделят, че всяко наложително депортиране на афганистанци ще ги изложи на сериозен риск.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР