Хиляди почитатели на красивата българска музика имаха щастието да се

...
Хиляди почитатели на красивата българска музика имаха щастието да се
Коментари Харесай

Приказна звездна нощ: Хиляди аплодираха Иван Тенев и най-големите ни изпълнители на юбилеен концерт

Хиляди фенове на красивата българска музика имаха щастието да се насладят на творчеството на поета Иван Тенев, който в понеделник вечер отпразнува 70-ия си празник с величествен концерт в зала 1 на НДК.

Сред участниците, почели празника, бяха дует "Шик ", Орлин Горанов, Сандра Александрова, Панайот Панайотов, Мая Нешкова, Петя Буюклиева, "Трамвай номер 5 ", групите "Спринт ", "Фактор " и Тумбаито ", Васил Петров, Маргарита Хранова, Стефан Димитров, Нели Рангелова, Васил Найденов, Георги Христов, Веселин Маринов и несъмнено, тогавашната муза на Агент Тенев - Кристина Димитрова, която зареди публиката с доста цветно въодушевление.



Най-обичаните артисти на родната сцена не пропуснаха да поздравят поета от сцената, а празничната стратегия продължи повече от 2 часа - същинска наслада за душата доставиха на публиката вълнуващите осъществявания, а водещ на събитието бе Богдан Томов, който ни усмихна с песента "Фото, апелирам ".

Концертът беше открит с изълнение на Теодосий Спасов и артиста Симеон Владов.

В програмата прозвучаха мелодии в най-различни стилове, само че всички те бяха обединени от гения на Иван Тенев, а точно красивите стойностни текстове. Чухме песни от златните години на българската сцена, както и по-съвременни мелодии. Един от гвоздеите в програмата безспорно бе осъществяването на песента "Черно и бяло " в прелестен латино аранжимент от "Тумбаито ".

Изключително прочувствен бе финалът на програмата, когато Орлин Горанов и Кристина Димитрова извършиха именития си дуетен шлагер "Детски спомен ", трансформирал се във визитна картичка на поета Иван Тенев.



На сцената излезе и самият той, освен с цел да извърши дует със Стефан Димитров, само че и да насочи благодарности към всички, почели празника му, с думите:

"През всичките тези години се убедих в едно нещо. Има хора, които вземат участие в парада. Има други хора, които гледат парада от тротоара. А има и хора, които цялостен живот не са знаели, че имало церемониал. Аз, с помощта на всички вас, съм бил част от парада. Затова ви благодаря.



"След всичко това, което се случи довечера, има нещо, което от дълго време съм схванал - че съм толкоз древен, че в никакъв случай няма да умра млад. От друга страна, съм безусловно уверен, че животът е жив ".

И не на последно място би трябвало да отбележим жеста, който за следващ път потвърди, че с изключение на огромен създател, Иван Тенев е и огромен човек. На концерта 200 бежанци от войната в Украйна имаха шанса да се насладят на шлагерите по негови текстове. И въпреки може би да не схващат българския език, то езикът на музиката сигурно е стигнал до тях.

Режисьор на спектакъла е Николай Априлов, а безупречната организация на блестящото събитие е компания “БЕЛКОН” на изключителния Константин Белчев, която освен има към този момент сериозен опит в реализацията на сходни концерти, само че е гаранция за жанр, класа, ослепителен тон, умна връзка и перфекционизъм. За разлика от други музикални събития, при “БЕЛКОН” взаимни отстъпки с качеството не са вероятни.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР