Хиляди мексиканци останали озадачени, след като се събудили и открили,

...
Хиляди мексиканци останали озадачени, след като се събудили и открили,
Коментари Харесай

Цяла река изчезна за една нощ

Хиляди мексиканци останали озадачени, откакто се събудили и разкрили, че локалната река е изчезнала тъкмо за една нощ.

Река Атояк (Atoyac), която е източник на вода за над 10 000 души в щата в Веракруз, се е изляла в пролука, получила се след земетресение. Все още не е ясно какъв брой огромна част от реката, която минава през осем общини в Мексико, се е изсипала в дългата 30 метра дупка.

Жителите на Сан Фермин, където се е отворила пукнатината, описват, че са чули мощен тон и почуствали като че ли цялата земя се тресе под тях.

30-метровата цепнатина, в която е изтекла реката.

„ Първо осъзнахме, че чешмите не работят и по тази причина отидохме до реката. В речното корито видяхме голяма цепнатина, в която се вливаше цялата река “, споделя локалната жителка Хуана Санчес.

Представители на локалните управляващи удостоверили, че пукнатината е породена от „ геоложки фрактури “. Тези пукнатини отварят земята и не престават да основават нови пукнатини.

Огромната пролука стартира някъде на 3 километра след местността, от която извира реката. Атояк е източник на вода за хиляди мексикански фамилии, както и захарни плантации, които пък от своя страна съставляват главния източник на издръжка за локалните.

От управляващите твърдят, че ще проведат проучвания в района и ще се опитат да намерят решение на необичайния проблем.

Daily Mail

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР