Хиляди мароканци прекараха трета поредна нощ на открито поради страх

...
Хиляди мароканци прекараха трета поредна нощ на открито поради страх
Коментари Харесай

Надпревара с времето: Продължава търсенето на оцелели след земетресението в Мароко

Хиляди мароканци прекараха трета поредна нощ навън заради боязън от вторични земетресения след земетресението, което удари страната в петък и лиши живота на над 2,100 души. Спасителите се надпреварват с времето в опит да открият още оживели отдолу под руините. Критични часове остават преди възможностите за разкриване на живи хора да се стопят до най-малко.

“Всички къщи, безусловно всички, са разрушени. Хората могат да спят единствено тук. Това е трети ден. Утре – четвърти. Нямаме помощ, не можем да спим, през нощта е доста студено “, сподели Асрир, гражданин.

Операциите са затруднени, тъй като на труднодостъпните места не могат да бъдат превозени машини и хората копаят с ръце и лопати. Епицентърът на труса беше в планински регион близо до Маракеш.

Села са безусловно сринати със земята. Старият град на Маракеш, който е културно завещание на ЮНЕСКО, също е съществено потърпевш. Властите оповестиха, че чакат и одобряват интернационална филантропична помощ. На неделната литургия папа Франциск се помоли за жертвите от опустошителното земетресение.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР