Хиляди жители на Пекин се редят на опашка в силен

...
Хиляди жители на Пекин се редят на опашка в силен
Коментари Харесай

Масова ваксинация в Пекин преди честването на китайската Нова година

Хиляди поданици на Пекин се редят на опашка в мощен мраз да се имунизират против Ковид-19 преди огромните пътувания за празненствата по случай китайската Нова година, като управляващите се пробват да избегнат нова епидемиологична вълна, съобщи Франс прес. 

Само в столицата над 73 000 са получили първата доза на имунизацията сред петък и неделя, оповестиха медиите, като прецизираха, че измежду първите имунизирани са общински чиновници и водачи на рейсове. 

В четвъртък здравните управляващи оповестиха, че са разрешили " под изискване " всеобщото потребление на китайската ваксина на " Синофарм ", която съгласно производителя е със 79 % резултатност. 

Кандидатите за имунизиране в Пекин се събират в огромен парк в източната част на града и там попълнят електронен формуляр в смарт телефоните си, в който удостоверяват, че нямат противопоказания за имунизацията. След това те се качват на рейс, който ги закарва във имунизационен център в друга част на парка. Някои от тях носят по две хирургически маски на лицето си.

Без да чака формалното позволение на здравните управляващи, Китай още през лятото стартира всеобщо да имунизира милиони хора, по-специално здравни служащи, заминаващи в чужбина студенти и дипломати. Миналата седмица управляващите оповестиха, че са сложени 4,5 милиона дози ваксина. Страната планува да форсира имунизирането с наближаването на китайската Нова година, която тази година се пада на 12 февруари. На тези празненства нормално се следи най-масовото преселение в света, тъй като милиони служащи напущат огромните градове и се прибират при фамилиите си.

Железопътният превоз възнамерява да извърши 407 милиона транспорти в интервала на новогодишните отпуски сред 28 януари и 8 март. За да се избегне претоварване, ще бъдат пуснати в придвижване спомагателни влакове, а някои университети към този момент затвориха, с цел да разрешат на студентите си да се приберат вкъщи по-рано. По този метод някои от тях ще имат над два месеца почивка. 

Китай значително е изкоренил епидемията от новия ковид на своя територия, само че през днешния ден въпреки всичко заяви за 33 новозаразени за последните 24 часа - най-високият подобен индикатор от близо два месеца. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР