Хиляди израелци протестираха в събота срещу спорните планове на тяхното

...
Хиляди израелци протестираха в събота срещу спорните планове на тяхното
Коментари Харесай

Хиляди израелци отново казаха не на съдебната реформа

Хиляди израелци стачкуваха в събота против противоречивите проекти на тяхното твърдолинейно държавно управление за главен ремонт на правосъдната система. Протестната акция не сподели признаци на намаляване след съвсем пет месеца, оповестява АП.

Основният митинг се състоя в Тел Авив, а по-малки други манифестации се организираха в цялата страна. Миналата събота уредниците на всеобщата проява анулираха седмичния митинг заради опасения за сигурността, защото Израел си замени огън с екстремистите в линията Газа.

Протестиращите желаят проектите, препоръчани от най-твърдото държавно управление в историята на Израел, да бъдат анулирани, вместо да бъдат отсрочени, както разгласи министър председателят Бенямин Нетаняху през март.

По-рано тази седмица президентът на Израел беше хазаин на представители на държавното управление и опозиционните партии за диалози по отношение на правните промени, до момента в който партиите се опитваха да реализират компромис.
 За 18-та седмица Израел стачкува в отбрана на демокрацията
За 18-та седмица Израел стачкува в отбрана на демокрацията

Нетаняху разгласи " пауза " в законодателството за промените на 27 март

Плановете хвърлиха Израел в една от най-лошите му вътрешни рецесии, разкъсвайки дългогодишни публични разриви и създавайки нови.

Докато замразяването на законодателството понижи ненапълно напрежението, съдружниците на Нетаняху упорстват да продължи напред с главната смяна.

Поддръжниците на проекта, който би отслабил Върховния съд и би лимитирал правосъдния надзор върху законодателството и държавните решения, споделят, че е належащо да се овладее това, което съгласно тях е интервенционистки съд и да се възвърне властта на определените законодатели.

Противниците споделят, че това би нарушило деликатната система на надзор и баланс на Израел и би заплашило неговите демократични основи.

Нетаняху, който е съден за корупция, беше изправен пред рецензии по отношение на правния проект от необятна част от израелското общество, в това число военни резервисти, които заплашиха да не се явят на работа, в случай че проектът бъде утвърден. 
 Израел отхвърля да одобри противоречивата правосъдна промяна
Израел отхвърля да одобри противоречивата правосъдна промяна

Подкрепа от испанския министър председател за протестите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР