Хиляди израелци протестираха тази нощ в Тел Авив с искане

...
Хиляди израелци протестираха тази нощ в Тел Авив с искане
Коментари Харесай

Хиляди излязоха на митинг в защита на заложниците на Хамас

Хиляди израелци стачкуваха тази нощ в Тел Авив с искане за връщането на всички заложници, взети от палестинската формация Хамас през октомври, предава Българска национална телевизия.

Към шествията се причислиха към този момент освободени от плен и приканиха за ново помирение, което да разреши замяна на заложници и палестински пандизчии.

Израелски медии пишат, че след убийството на трима души от израелската войска простъпка управляващите са подготвени да седнат на една маса за договаряния с Хамас. Информацията се появи и в американски уеб сайтове.

В редица градове по света - измежду които Ню Йорк и Барселона, се организираха огромни шествия в поддръжка на палестинците.

Натискът против Хамас ще се усилва, съобщи от своя страна министър председателят Бенямин Нетаняху и загатна, че се водят договаряния за освобождение на още заложници.

" Водим война за съществуването си, която би трябвало да продължи до нашата победа - макар интернационалния напън и макар непоносимата цена на войната - нашите паднали синове и дъщери. Без военния напън нямаше да успеем да създадем условия за освобождението на 110 заложници. И единствено продължаващият боен напън ще докара до връщането на всички арестувани. Указанията ми към договарящия екип са точно в тази посока ", съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху.
ТЕМА преди 36 минути 297 преди 2 дни 1070 преди 3 дни 1718
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР