Хиляди хора в Австралия и Европа се присъединиха към демонстрации,

...
Хиляди хора в Австралия и Европа се присъединиха към демонстрации,
Коментари Харесай

Хиляди ученици по света пак настояват за повече действия срещу климатичните промени

Хиляди хора в Австралия и Европа се причислиха към демонстрации, настояващи за повече дейности против климатичните промени , целейки да принудят политическите водачи да излязат със незабавни решения на конференцията на Организация на обединените нации за климата през идната седмица.

Шведската активистка Грета Тунберг трябваше да се причисли към ученическата стачка в Лисабон, само че нейното екопътуване през Атлантическия океан от Ню Йорк с ветроходна лодка беше наранено от мощни ветрове, забавяйки я с няколко дни, сподели тя пред своите почитатели в обществените мрежи.
 Европейците ги е боязън от климатичните промени повече от тероризма, безработицата и миграцията
Европейците ги е боязън от климатичните промени повече от тероризма, безработицата и миграцията

Положението с климата е сериозно

Ученическото придвижване в Португалия въпреки всичко очакваше хиляди да се причислят към демонстрациите, надграждайки върху идното идване на към този момент придобилата международна популярност Тунберг, с цел да се активизират преди срещата за климата на Организация на обединените нации в Мадрид от 2 до 13 декември.

" Искахме да беше тук, само че придвижването би трябвало да продължи без нея. Трябва да изпратим посланието си и да окажем напън върху политиците преди срещата на високо ниво за климата ", посочи 14-годишната Мариана Лука пред " Ройтерс ".

Климатичната стачка през днешния ден се организира в 2 300 града в 153 страни по света , съгласно оценките на групата за климатична акция " Петъци за бъдеще ".
 Европарламентът разгласи
Европарламентът разгласи " сериозно състояние " с климата

Европа " първият континент, който разгласи сериозно състояние с климата "

В полската столица Варшава деятели, някои с противогази, скандираха и размахваха банери с надпис: " Спасете нашата планета ", " Пластмасите поразяват океаните ни " и " Полша без въглища 2030 година ".

В Берлин протестиращи в плувни костюми се гмурнаха в мразовитите води на река Шпрее, държейки бяла кутия в алегоричен опит за избавяне на държавния пакет за климатичните промени.

Активисти стачкуваха в обекти на " Амазон " в цяла Франция, употребявайки шопинг вакханалията за Черния петък, с цел да изобличат разрушителния резултат от необузданото консуматорство , в остро опълчване против събитието, което е провокирано частично от опасенията за околната среда.
 Критично състояние с климата: светът може да е изпуснал контрола
Критично състояние с климата: светът може да е изпуснал контрола

Критично състояние с климата: светът може да е минал повратните точки

Няколко десетки протестиращи проведоха на разсъмване митинг пред постройка на " Амазон " в парижкия квартал " Клиши ", държейки табела с надпис " Не на Амазон и неговия свят ".

В Австралия възпитаници в Сидни и други огромни градове излязоха от час, изтъквайки, че би трябвало да се направи повече за битка с рецесията с горските пожари в страната, която мнозина виждат като резултат от климатичните промени.
 Пожарите в Австралия взеха 4 жертви
Пожарите в Австралия взеха 4 жертви

Положението в Нов Южен Уелс е пагубно

Австралия от седмици се бори с горски пожари, при които починаха минимум четирима души, изгоряха към 1 млн. хектара обработваеми земи и гори и бяха унищожени повече от 500 къщи.

Държейки домашно направени табели, в това число " Климатът се трансформира, ние за какво не се променяме ? ", протестиращите в Сидни упрекнаха държавното управление в несъответстващи дейности за справяне с рецесията с горските пожари. Дим от горските пожари в щата Нов Южен Уелс образува мъгла във въздуха.

" Бездействието на нашето държавно управление във връзка с климатичната рецесия форсира горските пожари ", сподели 18-годишната Шиан Бродерик, един от уредниците на събитието, чийто дом е бил опустошен от горските пожари.

Австралийският министър председател Скот Морисън отхвърли изказванията, че държавното управление му не прави задоволително във връзка с климатичните промени.

Австралия даде обещание да понижи въглеродните излъчвания с 26% по отношение на равнищата от 2005 година до 2030 година, само че последните данни демонстрират, че няма смяна в излъчванията.
 Мрачна прогноза за света - групов неуспех в битката против климатичната рецесия
Мрачна прогноза за света - групов неуспех в битката против климатичната рецесия

Но отчет на Организация на обединените нации, оповестен през днешния ден, демонстрира, че светът е надалеч от тези цели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР