Хиляди хора се събраха днес на митинги в Мадрид и

...
Хиляди хора се събраха днес на митинги в Мадрид и
Коментари Харесай

Хиляди се събраха в Мадрид и Барселона с призив за диалог

Хиляди хора се събраха през днешния ден на манифестации в Мадрид и Барселона, с цел да призоват към разговор за излизане от политическата рецесия, породена от опита на Каталуния да се откъсне от Испания, оповестиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Облечени в бяло стачкуващи започнаха да се събират към обяд пред кметствата на столицата и на каталунския град под лозунга "Да поговорим? ", насочен като апел към испанските политици.
14
Организаторите приканиха участниците в деянията да не носят никакви флагове - нито испанското, нито каталунското. "Испания е доста по-добра от своите ръководещи ", написа гражданската самодейност "Да поговорим? " в своя манифест, оповестен на уеб страницата change.org и събрал към 9000 подписа тази заран. "Това е моментът да се обединим и да им покажем, че бяха неспособни и безотговорни ", се споделя още в текста.

Същевременно в Мадрид се организира различен, "патриотичен " протест в поддръжка на испанското единение и против каталунската самостоятелност. В него се чака да взе участие носителят на Нобелова премия за литература Марио Варгас Льоса, който назова каталунския фракционизъм "болест ".
14
Днешните демонстрации са проведени шест дни след референдума за разединение на Каталуния от Испания, жигосан като противозаконен от централните управляващи и анулиран от най-висшата правосъдна инстанция. Каталунските управляващи настояват, че отговор "да " е победил с голяма разлика, въпреки в допитването да са взели участие по-малко от половината гласоподаватели, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР