Хиляди хора излязоха вчера на демонстрация в Белград срещу сръбския

...
Хиляди хора излязоха вчера на демонстрация в Белград срещу сръбския
Коментари Харесай

Хиляди отново протестираха в Белград срещу Александър Вучич

Хиляди хора излязоха през вчерашния ден на проява в Белград против сръбския президент Александър Вучич и неговата Сръбска прогресивна партия, съобщи Ройтерс.
Демонстрантите упорстват за по-голяма независимост на медиите и за свободни и почтени избори. Демонстрациите бяха проведени от опозиционния "Съюз за Сърбия ", който е формиран от 30 разнообразни партии и организации, почнали през декември демонстрации всяка седмица против държавното управление.
Протестите против сръбския президент Александър Вучич не престават Хиляди още веднъж желаеха оставката на президента
Сръбското външно министерство съобщи, че броят на стачкуващите е към 7500 души. Според уредниците на протестните прояви броят на стачкуващите е доста по-голям.
"Съюз за Сърбия " упреква Вучич и съдружниците му в корупция и в ограничение на медийната независимост. Вучич отхвърля обвиняванията.
"Съюз за Сърбия " упрекна през вчерашния ден управляващите, че са прекратили придвижването на автобусните линии до Белград и че оказват напън върху фирмите да дават рейсове на поддръжници на опозицията.
Чедомир Чупич, учител по политически науки, съобщи, че Сърбия би трябвало да бъде освободена.
"С него (Вучич) Сърбия няма бъдеще. Нито една страна не би трябвало да зависи единствено от един човек ", сподели Чупич пред събралото се голям брой стачкуващи.
"През последните седем години (откакто Вучич пристигна на власт) страната ни потегли надолу, не се демонстрира никакво почитание във връзка с институциите, а един човек взема решение всичко ", сподели стачкуващият Богдан Татич.
Хиляди стачкуваха в Сърбия против Вучич Протестите се организират всяка събота от началото на декември
Миналия месец стачкуващи за къс интервал от време окупираха постройката на държавната телевизия и влязоха в конфликти с полицията в центъра на Белград. Управляващата коалиция на Вучич има болшинство от 160 депутати в 250-членния парламент на Сърбия. Вучич също така стартира акция из цяла Сърбия и на 19 април се чака да има негова демонстрация в Белград.
Миналия месец управлението на "Съюз за Сърбия " съобщи, че ще изиска предварителни парламентарни избори, само че по този въпрос към момента не е взето решение, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР